Trening visokog intenziteta koji će sagoreti vaše kalorije

Trening visokog intenziteta ima dosta prednosti: Isrpobajte ga

by | 13 maja, 2020
trening visokog intenziteta Health

Intervalni trening visokog intenziteta ima mnogo prednosti. Možete ga isprobati kod kuće i saznati sami koliko ćete kalorija sagoreti za 30 minuta. Intervalni trening visokog intenziteta, ili HIT, popularan je jer brzo deluje. Ova vrsta vežbe izgrađena je na pilometrijskim potezima (skokovi iz čučnja i čučnjevi) i intenzivnim naletima napora. Prilikom treninga ubrzava se puls, sagoreva se više masti za manje vremena, ali isto tako dosta trpe vaša kičma i zglobovi. 

Za početak, možda je bolje da krenete sa HILIT treningom: trening visokog intenziteta, ali slabijeg uticaja. Intenzivan je u pogledu otkucaja srca, sagorevanja kalorija i zamora mišića, ali slabije utiče na zglobove. (Plivanje je sjajan primer HILIT treninga.) (Pročitaj: Plenk izazov – #cupidshuffle” je jedina vežba koju ćete želeti da radite od sada)

– Da biste iskoristili prednosti onih fizioloških promena koje se dešavaju kada se forsirate, morate malo da se povučete kako biste vašim mišićima i vezivnim tkivima dali vremena da se oporave – objašnjava Sara Rivnig, trener u Soho Strength Lab iz Njujorka. U protivnom dovodite sebe u stanje iscrpljenosti  i imaćete veće šanse da se povredite. (Pročitaj: Fitness instruktorka pokazuje: Vežbe za gluteus koje možete raditi kod kuće bez rekvizita (video))

Razmislite o HILIT treninzima, prilikom kojih vam se puls povećava, ali su stopala uvek na zemlji (ne trpe zbog skokova). Jeste li spremni za to? Rivnig je kreirala i prikazala trening specijalno za Health.

Single-Leg Hip Bridge

trening visokog intenziteta

ANTHONY CUNANAN

A. Lezite na leđa i savijte kolena, stopala neka budu ravna na podu, a dlanovi okrenuti prema dole. Podignite levu nogu da biste napravili prav ugao u odnosu na pod.

B. Podignite bokove i zadnjicu od poda. Savijte levu nogu i pritisnite desnu petu; zadržite 60 sekundi. Kukove i zadnjica spustite na pod, a zatim se podignite. Dižite se i spuštajte.

Vežbu ponovite 20 puta, zatim promenite strane.

Side Plank Rollover

trening visokog intenziteta

ANTHONY CUNANAN

A. Počnite u položaju plenka na podlakticama: laktovi su savijeni i nalaze se direktno ispod ramena, a dlanovi su u ravni sa podom, stopala su u širini kukova. Ostanite u položaju plenka 30 sekundi. (Pročitaj: Trener poznatih donosi trening za celo telo – Kako da trenirate uz pomoć fitness trake)

B. Podignite levu ruku od tla i oslonite se na desnu stranu – neka vam kukovi, kolena i stopala budu u ravni. U tom položaju ostanite 30 sekundi. Vratite se u prvobitan položaj, pa ponovite vežbu u suprotnu stranu.

Uradite 10 obrtaja sa svake strane, bez zadržavanja u planku. 

lepotaizdravlje.rsHealth/Anthony Cunanan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.