Trening za ravan stomak: Idealne vežbe za sagorevanje masnih naslaga

Ukoliko spadate u grupu onih kojima se višak kilograma taloži u predelu stomaka, imamo efikasan trening za vas.

by | 12 aprila, 2021

Skoro svi kada pomisle na gubitak viška kilograma, pomisle na obim struka i “šlauf” koji se javlja prilikom taloženja masnih naslaga. Pored toga što je stomak estetski problem, širi obim struka povezan je s povišenim rizikom od bolesti srca, dijabetesa i nekih vrsta kancera.

Stoga, doneli ste pravu odluku ukoliko ste rešili da sagorite masne naslage sa predela stomaka. Naravno, to je dugotrajan proces koji zahteva regulisanje ishrane, ali i fizičku aktivnost. U nastavku vam donosimo idealne vežbe koje će vam pomoći da se rešite “šlaufa” jednom za svagda! Nije lako, ali je izvodljivo! (Pročitajte i… Istopite masne naslage sa stomaka uz pomoć sedmodnevne dijete!)

Vežbe za ravan stomak

Burpees


Ovom vežbom aktiviramo mišiće stomaka, grudi, ramena, tricepsa i nogu.
Kako se izvodi ova vežba? Stanite u raskorak i neka vam noge budu u širini ramena. Poskočite a zatim zauzmite položaj dubokog čučnja. Iz ovog položaja položite ruke na pod i noge u isto vreme prebacite nazad, tako da budete u položaju “plenk”. Ponovite 10 puta u tri serije.

“Penjanje”


Penjanje iliti “monutain climber” jajna je vežba kojom jačamo mišiće stomaka.
Kako se izvodi ova vežba? Stanite u položaj za sklek i nogu povlačite ka grudima trudeći se da dodirnete lakat, a zatim ponovite drugom nogom. Uradite ovo 20 puta, što brže možete, u tri serije.

Ruski tvist


Vežba pomaže da ojačate mišiće stomaka, a ujedno i da istopite masne naslage.
Kako se izvodi ova vežba? Biće vam potrebna lopta “medicinka” ili neki teži predmet (balon vode, teg od 5 kg…)Sedite na pod, savijenih kolena. Odignite stopala od poda držeći medicinku ispred sebe, savijenih laktova. Okrećite se u jednu, pa u drugu stranu, pazeći da ne pomerate kukove i noge. Neka se rotira samo gornji deo tela. Radite ovu vežbu 30 sekundi u tri serije. Vežbu možete raditi i bez opterećenja, ukoliko ste početnik.

Trčanje na uzvišenju


Trčanje na traci koja ima uzvišenje pojačava sagorevanje kalorija za čak 50%.
Kako se izvodi ova vežba? Trčite ili džogirajte na traci s uzvišenjem 10 minuta, a zatim 5 minuta hodajte, pa onda 10 minuta ponovo trčite. Potrebno je da ovu vežbu radite od 30 do 45 minuta.

Trening snage

Treninzi snage, sa opterećenjem, su idealne vežbe za ravan stomak. Stoga, uz savet fitnes instruktora, osmislite trening sa tegovima koji bi trebalo da radite najmanje 15 minuta, tri puta nedeljno.

Šetanje

Šetanje ubrzava metabolizam, što dovodi do sagorevanja masnih naslaga. Savetuje se da dnevno izdvojite od 45 minuta do sat vremena za šetanje, kako biste sagoreli masne naslage sa predela stomaka.

lepotaizdravlje.rsGearstd / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.