Praktikujte 3 joga vežbe i imaćete dekolte iz snova! Mi smo isprobali!

by | 11 novembra, 2015

Ako zaista želite lep dekolte, postoje vežbe koje mogu pomoći da to i postignete.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Gotovo da nema pripadnice lepšeg pola koje ne žele veći obim grudi – osim onih srećnica kojima je majka priroda već podarila bujno poprsje.

Ako zaista želite lep dekolte, postoje vežbe koje mogu pomoći da to i postignete. Ove vežbe osim što povećavaju mišićnu masu i tako podižu grudi, čine tako i njihov obim većim.

Predstavljamo vam 3 joga vežbe za zatezanje, podizanje, oblikovanje i povećanje obima grudi.

1. Kobra poza

Lezite na stomak, sa ispruženim rukama i nogama. Ruke potom savijte u laktovima i oslonite se pored grudi, pa se podignite izvijajući kičmu. Šake treba da ostanu u nivou ramena, a laktovi okrenuti ka nazad. Ova vežba širi grudni koš, a samim tim povećava i obim grudi. Probajte da što više opustite mišiće dok podižete glavu, vrat i ramena. Trudite se da ne koristite ruke za podizanje, već da naprežete donje mišiće leđa. Kada postignete najvišu poziciju, zabacite glavu unazad. Karlica treba da ostane prislonjena na pod. Pokušajte da ostanete u pozi 15-20 sekundi, pa se vratiete u početni položaj. Ponovite vežbu 4-5 puta.

Pogledajte i… Kako da smanjite struk, a zadržite obline?!

Koje su još dobre vežbe za lep i veći dekolte pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Kravlje lice poza

Ovo je još jedna joga vežba koja će učiniti vaše grudi većim. Redovnim ponavljanjem ojačaćete mišiće i povećati obim grudi. Sedite ispruženih nogu i ispravljenih leđa. Levu nogu savijte u kolenu, a petu približite desnom kuku što više možete. Desnu ogu prebacite preko leve, pa i nju savijte u kolenu, a petu što više približite levom kuku. Bilo bi idealno da kolena što više približite tako da budu u istoj ravni.
Levu ruku savijte u laktu preko ramena, gurntie rame pozadi. Desnu savijte ispod ramena preko leđa. Prste spojite kao da pravite kopču. Pokušajte da zadržite pozu 15-20 minuta. Ponovite isto i sa obrnutim rasporedom.

Pogledajte i… Zbogom bolu u leđima: Genijalna vežba za istezanje u samo 3 minuta!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Kamila poza

Ova joga vežba utiče na razvoj grudnog tkiva i zategnutiji izgled grudi. Za ovu vežbu je neophodno da sednete na stopala tako što ćete ris potpuno prisloniti uz pod. Podignite se tako da butine budu pod pravim uglom u odnosu na pod, savijte kičmu, zabacite glavu i polako se spuštajte tako da leva ruka dotakne levo stopalo i obrnuto. Stomak gurajte ka napred da biste što više izvili grudni koš. Zadržite se u pozi 20-30 sekundi, pa se polako vratite u početni položaj, bez naglih pokreta. Ponavljajte vežbu 4-5 puta dnevno.

Pogledajte i… 6 lakih vežbi koje tope celulit i zatežu mišiće

Takođe, veoma je dobro da zante da joga vežbe možete praktikovati na poslu… Učiniće da se osećate opuštenije, da izbacite nepotrebni stres i da posao obavljate s više poleta.

Za vas smo pripremili vežbe pod nazivom „joga na radnom mestu“… Ne sumnjamo da će vam značiti, naročito ako vaš posao izuskuje neprestano sedenje.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.