Učvrstite stomak pri svakom pokretu uz pomoć ovih trikova!

by | 30 jula, 2021
Učvrstite stomak

Otkrivamo vam kako da učvrstite stomak uz ove jednostavne trikove!

Svaka žena sanja o ravnom stomakuu, zar ne? Ali teško da ćete to postići bez ikakve vežbe. Vežbama za stomak gradite snagu, ali se i fokusirate na gubitak kilograma i rešavate problem opsega struka i masnih naslaga. Pronašli smo trikove kojima možete uz malo napora gotovo svakodnevno raditi vežbe za stomak, a rezultati neće izostati. Samo pripazite da leđa moraju biti uspravna, te obratite pažnju kako ih savijate zbog mogućih povreda.

Za postizanje trbušnih mišića (i trbuha iz snova) svakako nije dovoljno samo vježbanje, već i uravnotežena i zdrava prehrana. Ako se nezdravo hranite, a želite ojačati trbušne mišiće, teško ćete to postići zato što masne naslage zbog prehrane još uvijek ostaju na svome mjestu.

Učvrstite stomak uz pomoć ovih trikova

Veći teret prilikom podizanja brže će dovesti do ravnijeg stomaka, a svakako pripazite da na pravilan način izvodite pokrete gornjeg dela tela. Kad izvodite čučnjeve i iskorake, fokusirajte se na povlačenje mišića karlice sa svakim ponavljanjem jer to utiče i na trbušne mišiće. Takođe, isprobajte vežbu kojom ćete stajati udaljeni 10 cm od zida i lagano se nagnuti napred telom (noge ostaju na mestu). Istu vežbu možete isprobati is jednom nogom.

Pročitajte i… Ruski tvist- 5 vežbi za zategnut stomak

Kod trčanja

Ako promenite rutinu trčanja, na primer odlučite se za trčanje uz uspon, to će svakako zahtevati da se i vaše telo više aktivira, a samim time jače će raditi i trbušni mišići. Laktove držite čvrsto uz bokove i pokušajte ih tek lagano pokretati.

Vežba za stolom

Disanje iz stomaka jednostavna je vežba – sedite uspravno i udahnite što više vazduha. Zatim izdahnite i uvucite stomak. Uradite ovu vežbu tri puta zaredom po 60 sekundi. Vežbe disanja ključne su za jačanje trbušnih mišića.

U svakom slučaju, za svaki napredak treba vremena. Nemojte odmah odustati, budite uporni i rezultati neće izostati!

Priredila: Tatjana Zoka

Tekst originalno objavljen na ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.hrJacoblund/ iStock /Getty Images Plus via Getty Images