Vežbama protiv stresa: Oterajte loše raspoloženje!

Na korak ste do dobrog raspoloženja.

by | 13 juna, 2021

Život je u današnje vreme često haotičan, previše stresan i zamoran. Najbolji način da se izborite protiv stresa jeste vežbama, a evo i kako!

Vežbama protiv stresa

Joga

Ukoliko ste nervozni, na „granici pucanja“, zgrabite joga podlogu i oterajte stres! Istraživanja su pokazala da joga umanjuje osećaj anksioznosti i depresije i čini nas opuštenijim i pozitivnijim. U nastavku, u videu, pogledajte predlog najboljih joga položaja koji će vas učiniti srećnijim i pozitivnijim.

Dizanje tegova

Manjak koncentracije i osećaj „burn-out“-a uklanjaju vežbe koje uključuju podizanje tegova. Naime, studije su pokazale da dizanje tegova poboljšava kognitivne funkcije. Uz to, ojačaćete telo i izgubiti višak kilograma.

Što je najbolje od svega, za ovaj tip treninga vam ne treba mnogo vremena. Mi vam predlažemo trening s dizanjem tegova od samo 15 minuta.

 

Kardio

Ne možemo da pričamo o podizanju raspoloženja, a da ne spomenemo kardio vežbe. Telo prilikom ovakvog tipa treninga luči hormone sreće i čini nas pozitivnijim i punim energije.

Neke od najboljih kardio vežbi su „džamping džek“, „planinar“, skok iz čučnja, kao i preskakanje vijače. Uz to, ukoliko volite, u dnevnu rutinu uvrstite džogiranje ili pak vožnju bicikla u trajanju od sat vremena. (Pročitajte i… Džamping džek: Superefikasna vežba za zdravlje i vitkiju figuru)

Ovim vežbama uspešno ćete se izboriti protiv stresa i vaše telo (i um!) će vam biti zahvalni!

 

lepotaizdravlje.rsmicrogen/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.