Bezglutenska granola za savršeno jutro

by | septembar 11, 2017

Stalno smo u potrazi za što zdravijim obrocima, kako jutarnjim, tako i poslasticama kojima ćete moći da zamenite nezdravi slatkiš. Otkrivamo vam recept za sjajnu bezglutensku granolu koja je idealna za sve koji su intolerantni na gluten, koji smo pronašli na blogu Our Food Stories. 

Foto: Pinterest/ourfoodstories.com

Za granolu koju ćete obažavati biće vam potrebno: 200g rižinih pahuljica, 30g ekspandirane riže, 30g ekspandiranog prosa, 70g suncokretovih semenski, 70g susama, 60g listića kokosa, 180g rižinog sirupa, 50ml kokosovog ulja, prstohvat mlevene vanile, kašičica cimeta, prstohvat soli i 100g suvog grožđa.

Uključite rernu da se greje na 160°C. U velikoj posudi promiešajte sve suve sastojke. Tačnije, sve sem kokosovog ulja i rižinog sirupa. Zatim rastopite kokosovo ulje sve sastojke dobro umešajte. Na pleh stavite papir za pečenje i na njega ravnomerno pospite smesu za granolu i pecite oko 25 minuta uz povremeno mešanje kako bi se sve jednako ispeklo. Ohladite granolu i poslužite je sa jogurtom i svežim voćem, po želji.

Pročitajte i… Bezglutenske palačinke koje ćete obožavati!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.