Hranom pobedite glavobolju

by | decembar 29, 2014

Ukoliko ste osoba koja ima česte glavobolje, probajte da umanjite problem hranom. Uvedite ove namirnice u vašu redovnu ishranu, a pozitivan efekat ćete sigurno uočiti.

glavobolja

Mleko sa malo masnoća

Uzroci glavobolje su najrazličitije prirode, a jedan od čestih je dehidracija organizma. Izbegavanje alkohola i hrane pune soli jeste najbolje preventivno rešenje, a unos mleka je koristan zbog sadržaja kalcijuma i kalijuma u njemu. Tri čaše mleka dnevno mogu da regulišu vaš krvni pritisak i smanje rizik od gojaznosti i dijabetesa.

Riba

Namirnice bogate vitamini B6, B12 i folnim kiselinama pomaže kod smanjenja glavobolja, a zbog toga se preporučuju tuna i losos. Mala količina dimljenog lososa može mnogo da utiče na vaš stomak i glavu.

Dinja

Samo jedna dinja sadrži 66 miligrama magnezijuma, a njenim unosom se reguliše nivo šećera u krvi kod onih osoba koje imaju problem sa niskim nivoom šećera.

Sivi sitni pasulj

Jedna šolja ovog pasulja sadrži 25 odsto dnevnog unosa vitamina, a najviše je bogat magnezijumom. Ostale namirnice bogate magnezijumom: banane, avokado, badem, spanać.

Krompir

Krompir takođe pomažu u borbi protiv dehidracije, jer obiluje magnezijumom, vitaminima A, C, B6.

Višnje

Uglavnom sve vrste voća pomažu da se izborite sa glavoboljom, jer njihovim unosom nadoknađujete izgubljenu vodu koja je neophodna organizmu. Višnje u organizmu stvaraju nitrit okside koji suzbijaju glavobolju.

Autor: Life Content, M.G.
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Tagovi: