Blanširano povrće, uz mali trik, može biti krckavo i privlačno – baš kao u restoranu (video)

by | 7 jula, 2020
Hrskavo povrće, Lepota i zdravlje

Pri pomisli na blanširano povrće, mnogi prevrnu očima jer im je prva asocijacija često prekuvan i – u svakom slučaju – bledunjav ručak. Međutim, i kuvano povrće može biti hrskavo i predivne boje, a za to vam nisu potrebna nikakva posebna kuhinjska pomagala. Pogledajte video s detaljnim objašnjenjem celog postupka i – uživajte u sledećoj porciji svog omiljenog zeleniša. (Pročitaj: Vodič za početnike: Kako spremiti ribu kao pravi kuvar)

Neka povrće bude hrskavo i ukusno

Odaberite dublji sud u kome ćete blanširati povrće po izboru. Sipajte vodu i dobro posolite (voda treba da bude slana kao morska). Kad voda proključa, dodajte povrće, promešajte ga i ostavite da se kuva. Od vrste povrća zavisi dužina pripreme, ali je najčešće dovoljno nekoliko minuta. Kako biste procenili da li je povrće gotovo, najbolje je da probate jedan komadić. Ukoliko je skuvano, izvadite ga cediljkom i ostavite sa strane. (Pročitaj: Kako da najlakše i najbrže očistite kuvana jaja)

Dublju činiju do polovine napunite ledom, a preko njega sipajte hladnu vodu. U činiju s ledenom vodom stavite cediljku s povrćem i sačekajte da se malo prohladi (treba da bude mlako, ni vrelo, ni ledeno). Zbog nagle promene temperature, povrće će ostati krckavo i zadržaće lepu boju. Izvadite ga iz cediljke i – ručak je spreman.

Ovakav način pripreme povrća učiniće da ono bude ne samo zdravo već i vizuelno privlačno. Trik s ledom možete primeniti i kad kuvate kukuruz, špargle, šargarepu, grašak… (Pročitaj: Potaž Sen Žermen – ukus dostojan kraljevskog nepca)

lepotaizdravlje.rsHealth

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.