Jagnjetina u pečenoj paprici

by | 20 avgusta, 2013

jagnjetina

Sastojci:

  • jagnjeći but sa kostima (2,5 kg)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 l juneće supe
  • 500 g fi leta pečene paprike
  • 1 kg krompira
  • začin C,
  • biber

Priprema:

1. U manjoj posudi napraviti marinadu od sitno seckanog belog luka, paradajz pirea, maslinovog ulja, mlevenog ruzmarina, začina C i bibera.
2. Pripremljenom marinadom premazati jagnjeći but, obložiti ga fi letima paprike, te pričvrstiti kuhinjskim koncem.
3. Pekač nauljiti, položiti pripremljeno meso, te zaliti sa malo supe, poklopiti ga i ostaviti da se peče.
4. Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine, pa kada je pečenje napola gotovo, dodati krompir i nastaviti sa pečenjem, uz povremeno dolivanje supe dok meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.