Kako da jedete sve, a da se ne ugojite: 5 jednostavnih saveta

by | 15 septembra, 2023
Jesti sve, a mršaviti

Kada želimo da izgubimo kilograme, uvek mislimo da moramo da se odreknemo mnogo toga kako bismo u tome uspeli. Možda fraza “jesti sve, a mršaviti” zvuči neverovatno, ali je moguća. Pročitajte više u nastavku.

Jesti sve,a mršaviti na jednostavan način

Ako ste veliki gurmani i ljubitelji hrane, a imate problema sa viškom kilograma, onda dijete mogu da zvuče jako strašno i komplikovano. Srećom, postoje načini kako možete da jedete sve što poželite, a da se ne ugojite.

Medicyst®

Isprobajte nove sisteme ishrane

Ako ste gurman, ovo vam neće predstavljati problem: da isprobate nešto novo. Veliki broj ljudi izgubili su veći broj kilograma prelaskom na vegansku ishranu. To vam daje mogućnost da isprobate niz različitih jela, a da se hranite zdravo. Isprobajte ovakav tip ishrane na mesec dana, pa ćete videti da li vam prija i koji su njeni rezultati. Naravno, tu je i vegetarijanska ishrana, keto, bezglutenska…

Jesti sve, a mršaviti: Smanjite porcije

Da biste mogli da jedete sve, veoma je važno da uzimate male porcije. Dakle, ne morate ničega da se odričete samo prosto jedite manje. Takođe, ako imate bogat ručak, onda se za večeru odlučite za nešto lagano.

Koristite zdravije pojačivače ukusa

Brza hrana i proizvodi spremljeni za brzo kuvanje nas privlače svojim bogatim ukusom koji stvaraju štetni aditivi poput mononatrijum glutamata. Pokuašjte da ih zamenite prirodnim opcijama. Na primer, kuvajte čenove belog luka u maslinovom ulju dok n omekša, a potom ih dodajte u pasulj ili dagnje.

Jesti sve, a mršaviti: Ne uskraćujte sebi male radosti

Veoma je važno da jedete i hranu i dezert koji su vam omiljeni. Samo ih jedite u manjim količinama ili potražite zdrave alternative. Dakle, ako ste ljubitelji čokolade, umesto mlečne konzumirajte crnu koja ima manje šećera.

Nikada ne preskačite doručak

Ponekad svi u žurbi zaboravimo na najvažniji obrok dana – doručak. Međutim, to ne samo da dovodi do gojenja, već i do zdravstvenih problema. Dobar izbor za doručak je ovsena kaša, naročito ako želite da ostanete u dobroj fizičkoj formi.

Dakle, ne morate da pravite veliku žrtvu ako želite da izgubite kilograme. Budite umereni u jedenju i to će se odmah pokazati i na vašoj figuri.

Medicyst®

Iuliia Bondar/GettyImagesPlus