Kako se hrani Tijana Dapčević?

by | 25 marta, 2022
Kako se hrani Tijana Dapčević

Kako se hrani Tijana Dapčević i koje životne navike je usvojila koje su joj pomogne da se reši viška kilograma, otkrivamo vam u nastavku. 

Kada je u medijima odjeknula vest da je Tijana Dapčević smršala 45 kilograma, mnogi su pomislili da „pevačici preti anoreksija”. No, uz prve fotografije njenog novog vitkog tela usledila je i njena šaljiva izjava: „Da sam toliko smršala, pola mene ne bi ostalo”. Potom je Tijana javnosti otkrila da je izgubila taman toliko koliko je bilo viška na njenom telu. Nama je otkrila da se oseća zdravo i poletno, kao i da ovim putem namerava da nastavi i dalje.

Kako se hrani  Tijana Dapčević

Kako i kada ste odlučili da promenite način ishrane? Koliko ste tačno kilograma ste izgubili i za koliko vremena?

Odlučila sam se na to kad sam uvidela da se ne osećam više dobro u svojoj koži, kao i da ne mogu da uđem u određene komade garderobe. Htela sam da investiram u svoje zdravlje, pre svega, i laganim koracima uz balansiranu ishranu i malo fizičke aktivnosti – uspela sam da za nepuna četiri meseca smršam 15 kg.

Da li biste svoj način ishrane nazvali dijetom? Na čemu se zasnivaju vaši obroci?

Nije to dijeta, to je način života, promena navika. Moja ishrana se zasniva na izbalansiranim obrocima, a nju mi je propisala nutricionistkinja Ana Petrović. Imam četiri obroka dnevno, jedem pregršt povrća i voća, malo mesa, sigurno dvaput nedeljno konzumiram ribu – nikada nisam gladna jer jedem bukvalno sve osim određenih namirnica koje mi smetaju. Izbacila sam testo iz ishrane i sad sama pravim hleb od integralnog brašna. Ne jedem slatkiše, a od mlečnih proizvoda konzumiram samo mladi sir.

Da li ste menjali i količinu obroka u odnosu na pre korekcije ishrane? Ili ste ste samo zamenili namirnice?
Malo se koriguje i količina obroka, svakako. Znam da mi je doručak sada najbitniji, a ranije nikada nisam jela pre 14 sati.

Šta nikada ne jedete, a koje namirnice najradije konzumirate?

Nikada ne jedem pihtije, a najradije jedem sve moguće sezonsko voće i povrće.

Gde nabavljate voće i povrće?
Imam sreću da vrlo često odlazim u Skoplje kod mojih, a budući da moj otac uzgaja voće i povrće, pogotovo otkad je u penziji, zahvaljujući njegovoj bezrezervnoj ljubavi prema bašti u kojoj ništa nije prskano, imamo u kući uvek sve sveže. Takođe, blizu nam je i Sombor, odakle su Milanovi roditelji, pa i odande uzimamo vrlo često domaće proizvode, takođe zdrave i neprskane… Desi se da odem i na Banjičku pijacu, pa tačno znam koja baka kakvo voće i povrće prodaje.

Kako se osećate otkako ste smršali?
Osećam se sjajno, divno, zdravo, poletno i srećno.

Budući da ste pobornica homeopatije, da li mislite i da vam se celokupno zdravlje poboljšalo otkako se hranite na nov način?
I te kako mi se poboljšalo opšte stanje organizma. San mi je na primer mnogo mirniji, a on je jedna vrlo bitna stavka.

Uzimate li i neke suplemente?
Već nekoliko godina se „družim” sa divnim i nadasve zdravim suplementima iz Siberian Wellnessa i prezadovoljna sam – i ne samo ja nego i moji ukućani.

Kuvate li sve sami kod kuće? I da li spremate za sebe posebne obroke, ili svi u kući jedete zdravo?
Kuvam ja, a kuva i Milan – vrlo često, i ukusno. Navikli smo se svi na Anine recepte i svi jedemo isto.

 

Pročitajte i… Kako se hrani Aleksandra Kovač?

lepotaizdravlje.rs