Kako žene svaki dan jedu čipseve, a kilaža se ne povećava

by | februar 27, 2020

Da, drage dame, dobro ste pročitale. Postoji i čips koji neće dodati centimetre na vaše butine i stomak, niti dodati rupice celulita na vašu kožu, ali … Naravno da u svakoj istinitoj priči postoji jedno ali. Ovde se to “ali” odnosi na postepeno navikavanje na novi, drugačiji ukus čipsa. 

Istina je da smo navikli na veštačke ukuse, na grickalice pune masti i nezdravih aditiva koje su « zarazne » i lepe se na sve kritične delove tela. Zbog brzog i dinamičnog života, navikli smo na pohovano i prženo, a smatramo da su prirodni ukusi – manje ukusni. E pa, sve može da se promeni, pa i ukus, kada je zdravlje u pitanju. Kada bismo vam rekli da sada možete svakkog dana da jedete čips,a  da ne dobijete na kilaži, ne biste nam verovali. Ali, moguće je! 

 Naime, postoje čipsevi od sušenog povrća i voća, koji su prirodni, bez dodatka šećera i aditiva na koje smo navikli, nisu prženi u velikoj količini ulja, već su sušeni na niskim temperaturama, do  60 ˚C. Svi sušeni čipsevi imaju jako nizak procenat masti, soli i ulja, pa ćete konzumacijom ovih čipseva svakako doprineti poboljšanju opšteg zdravlja. 

Osnivači kompanije True Story su inovativnom tehnologijom uspeli da zadrže sve hranjive materije, ukus pravog povrća, na koji se, moramo priznati, nije uvek lako privići. Najlakše ćete biti ako počnete sa čipsom od sušenog krompira, šargarepe  i cvekle, jer imaju blago slatkasti ukus, dok su drugi ukusi – paškanat, slatki krompir – malo drugačiji. 

Ali, kada jednom počnete da jedete zdravije, brzo ćete se navići na prirodne ukuse namirnica. Osim toga, svo voće i povrće koje se suši potiče iz Srbije, pa nema mesta za sumnju u kvalitet namirnica. 

Aditivi mogu biti opasni po zdravlje

Aditivi su nužno zlo koji se koriste zbog poboljšanja izgleda i ukusa hrane, ali i očuvanja svežine proizvoda. Ne postoji industrijska proizvodnja namirnice koja ne sadrži aditive. Moramo da napomenemo da nisu svi aditivi opasni i štetni, ali trebalo bi znamo koji jesu. U proizvodnji namirnica se koristi oko 300 raznih aditiva, a u eko proizvodima ih ima oko 50. Međutim ni na jednoj etiketi na proizvodima koji ih sadrže nećete naći upozorenje “Opasno po zdravlje”. 

Zato je dehidracija suvim vazduhom jedini prirodan način konzervisanja namirnica. Bitna prednost sušenja u odnosu na druge načine konzerviranja je ta da se potapanjem u vodu, sušene namirnice mogu koristiti kao sveže tj. kvalitet namirnica se sušenjem, pa ponovnim vraćanjem vlage, ne narušava i ne razlikuje od kvaliteta, ukusa i hranljivosti svežih. 

To se odnosi i na potaže, ne samo na čipseve. Razmislite čime se hranite i šta unosite u svoj i organizam vaše porodice. Zato idite odmah do odeljka za zdravu hranu i kupite True story čipseve ili poručite online,  jer ćete jedino tako moći da grickate nešto bez trunke griže savesti.