Konzumirajte jednu štanglu crne čokolade dnevno i bićete zdraviji nego ikad!

by | 24 jula, 2016

Kada budete saznali koliko zdravstvenih prednosti donosi redovno konzumiranje crne čokolade, tek ćete je još više zavoleti i sa još više slasti, bez griže savesti uživati u njenom raskošnom ukusu.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Naravno, morate voditi računa o količini. Jedna štanglica dnevno biće sasvim dovoljna.

Obične druge čokolade prepune su štetnih masti, zasićenih masnih kiselina, holesterola i šećera, dok je crna čokolada, bogata kakaom i mononezasićenim masnim kiselinama veoma zdrava poslastica i učiniće čuda za vaš organizam.

Pročitajte i… 7 trendova u ishrani koji će promeniti način na koji jedete

Crna čokolada, koja sadrži visok procent kakaa, bogata je fitonutritijentima i to pogotovu flavonoidima, koji su zaslužni za njeno blagotvorno dejstvo.

Još blagodeti crne čokolade pogledajte na sledećim stranama…

Smanjuje krvni pritisak i dobra je za srce
Nutritijenti i flavonoidi odlični su za krvni sitem i srce. Pomažu u snižavanju krvnog pritiska. Proširuju krvne sudove, povećavajući time njihovu elastičnost. Dobro prokrvljuje organizam i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Pročitajte i… Smrtni grehovi za dijetu: 10 razloga zašto ne možete da smršate

Najslađi antioksidans
Budući da kakao sadrži veliki procenat antioksidativnih materija, pomenutih flavonoida, koji prokrvljuju organizam, samim tim, tamna čokolada prečišćava krv i izbacuje sve štetne materije, a što će sve učiniti vašu kožu glatkom i sjajnom, kao što će vas zaštiti od neželjenog i štetnog UV zračenja.

Najslađa antistres terpija
Nema slađe antistres terapije od jedne kockice tamne čokolode. Ona smanjuje nivo kortizola, hormona koji je zadužen za stres, a povećava lučenje dopamina, pa ćete se odmah osećati mirnije, opuštenije i srećnije.

Povećava kognititvne sposobnosti
Tamna čokolada povećava prokrvljenost mozga i samim tim vaše kognitivne sposobnosti. Zato, ako jedete tamnu čokoladu, ne samo da ćete biti srećnije, mirnije i zdravije, nego ćete biti i pametnije.

Pročitajte i… Šest svakodnevnih namirnica koje izazivaju anksioznost

Preslatka energetska bomba
Ako vam u poslepodnevnim satima, zafali energije da pregurate radni dan do kraja, bolje da uzmete kockicu crne čokolade, nego da popijete kafu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.