Baš u pravi čas: Očistite telo od toksina i šećera za 10 dana! Evo i kako

by | 4 januara, 2021
Menstrualni ciklus i ishrana

Postavlja se pitanje zbog čega ljudi ne odustaju od upotrebe šećera, iako sada već znaju da je to loše za njihovo zdravlje. Većina njih ne može to da uradi jer šećer izaziva zavisnost, za koju je, kako istraživanja pokazuju, jednaka zavisnosti od kokaina. Međutim, ovo ne znači da se organizam ne može osloboditi dejstva šećera za samo10 dana u svega nekoliko pravila koja se moraju temeljno ispoštovati.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Odlučiti se za detoksikaciju

Najpre, postavite sebi nekoliko pitanja, kao što su: Da li sam ja zavisnik od šećera? Da li se osećam dobro kad jedem šećer? Da li ja žudim za šećerom i ugljenim hidratima? Ova pitanja pomoći će vam da utvrdite nivo svoje zavisnosti i da vas bolje pripremi da se izborite sa oslobađanjem od šećera.

Izbegavati sve napitke koji sadrže kalorije

Kalorije iz tečnosti lošije su od kalorija iz čvrste hrane, jer se brzo apsorbuju u telu i izazivaju porast šećera u krvi. Pića puna šećera kao što su gazirani napici i voćni sokovi povezani su sa gojaznošću i dijabetesom tipa 2.

Kompletna apstinencija

Zavisnost od šećera nije moguće prevazići uz pomoć umerene, već pomoću potpune apstinencije. Konzumacija male količine šećera napraviće zbrku u celom procesu detoksikacije. Shodno ovome, treba se čuvati trikova koje koriste neki proizvođači jer na svojim deklaracijama delimično izbegavaju da navedu aditive koje koriste.

Pročitajte i… Usvojite sve što ona kaže: Blejk Lajvli je ovim režimom ishrane došla do perfektne linije

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Jesti više proteina

Proteini će pomoći da se održi nivo šećera u krvi, a ujedno i smanjiti želju za slatkim. Potrebno je jesti proteine iz namirnica koje ih sadrže i to u okviru svakog obroka.

Koristiti masti u borbi protiv slatkiša

Kako novija istraživanja pokazuju, masti ne izaziva debljanje. Pod ovim se podrazumevaju „zdrave“ masti, kao što su maslinovo i laneno ulje, orasi, avokado, riba… One će, kao i proteini, učiniti da se izbalansira nivo šećera u krvi.

Jesti prave ugljene hidrate

Slobodno i u neograničenim količinama poželjno je jesti razne vrste povrća, a izbegavati sve skrobaste ugljene hidrate, žitarice i mahunarke 10 dana.

Pročitajte i… 7 kilograma za 7 dana: Probajte čajeve koji TOPE masne naslage

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Imati plan za „vanredne situacije“

Kada se oseti neizmerna glad, usled zauzetosti u tom trenutku nemoguće je sebi priuštiti zdrav obrok. Najbolji plan bio bi da se u toku desetodnevne detoksikacije šećerom, sa sobom nosi zdrava užina.

Izbegavati gluten i mlečne proizvode

Potrebno je 10 dana apstinirati od glutena i proizvoda koji ga sadrže, kao i svih namirnica koje su proizvedene od mleka. Ova vrsta hrane može da uzrokuje upalu i izazove želju za unosom više kalorija.

Pročitajte i… Moguće je! Do 15 kilograma manje uz kašičicu ovog začina na dan

Nedostatak sna dovodi do hormonalnog disbalansa, a takođe i povećava apetit dok smanjuje snagu volje. Potrebno je svaku noć obezbediti 7 sati kvalitetnog, ne ometanog sna.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Baš u pravi čas: Očistite telo od toksina i šećera za 10 dana! Evo i kako”

  1. Milja kaže:

    Najvise se unosi saharoza ili kako se jos naziva konzumni secer, a manje seceri iz voca kao sto su fruktoza i glukoza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.