Pileće pljeskavice – toliko su ukusne da ćete ih obožavati

Izbegnite klasiku

by | april 7, 2020
pilece pljeskavice recept

Pileće pljeskavice su odlične ukoliko su vam standardne dosadile. Možete ih pripremiti kada želite nešto da promenite ili da izbegnete masnija mesa.

Pileće pljeskavice su veoma zahvalne jer uz par priloga i lepinju dobićete savršeno jelo. Uz to, ova pljeskavica ima više nutritijenata, zdravija je i možete je praviti i kada ste na dijeti. Kako biste imali potpuno zdrav obrok, umesto obične koristite integralnu lepinju.

Klasične pileće pljeskavice

Potrebno:

500 grama pilećeg belog mesa
1 jaje
5 kašika prezli
2 čena belog luka
So, biber, peršun i mirodjija i po ukusu

Priprema:

U blender ili secko, ili u posudu za štapni mikser, ubacite sve navedene sastojke i sameljite tako da smesa bude kompaktna. Od smese ćete lako oblikovati pljeskavice. Prvo napravite kugle, zatim istanjite na debljinu koju želite.

Ukoliko nemate ni jedan od aparata za seckanje, možete meso samleti u mašinici za mlevenje mesa, a ostale sastojke dodati i dobro promešati. Pročitajte još: Počnite nedelju nečim slasnim: Pečeno rolovano pile

Oblikovane pljeske pržite na hladno cedjenom ulju, puteru ili masti, sa obe strane da fino porumene. Ukoliko želite da izbegnete dodatne masnoće, pecite u rerni na pek papiru, na 180 stepeni, takodje da fino porumene.

pilece pljeskavice

Pileće pljeskavice sa tikvicama

Potrebno:

1 manja tikvica
200 grama pilećeg belog mesa
1 jaje
2 čena belog luka
3 kašike prezli
So, biber, mirodjija, peršun ili začini po ukusu
Postupak pripreme:

Tikvicu oljuštite pa izrendajte na krupno rende, malo posolite i ostavite da otpusti sok. Pileće belo meso pomešajte sa ostalim sastojcima, to jest jajetom, lukom, prezlama i začinima, pa uz pomoć blendera ili secka, sameljite tako da se napravi kompaktna smesa. Pročitajte još: Ukusne pljeskavice od ribe

Pileći bataci u pivu – Gastro uživancije

Tikvice ocedite od viška vode i dodajte u smesu od pilećeg mesa. Kašikom dobro promešajte, pa oblikujte pljeskavice. Pržite u tiganju na odgovarajućoj masnoći, ili pecite u rerni. Kada fino porumene gotove su.

Pileće pljeskavice sa šampinjonima

Potrebno:
400 grama pilećeg belog mesa
200 grama šampinjona
1 glavica crnog luka
So, biber i začini po ukusu

Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

Priprema:

Potrebno je kao i u prethodnim receptima da sve sastojke ubacite u blender i izmeljete tako da se napravi kompaktna smesa, od koje ćete lako oblikovati pljeskavice. Šampinjone možete i ne morate da prižite, jer ćete ih svakako pržiti u pljeskavicama. Kada oblikujete pljeskavice, možete ih prižiti u tiganju ili peći u rerni dok ne porumene. Nije potrebno prethodno pržiti šampinjone, jer će se kasnije upržiti zajedno sa mesom, bez brige.

Za koju god verziju da se odlučite, prijatno!

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty