
Do rezultata za samo nedelju dana: Namirnice koje jačaju kosu
Ništa ne govori o zdravlju kao gusta, sjajna kosa. Ovih deset namirnica je idealno za jačanje kose Ukoliko vam je kosa tanka, proređena ili opada ...
Sigurno biste voleli da ovaj recept isprobate tamo gde je i nastao, na dalekoj Jamajci. Svetlucavi pesak, zalazak sunca i neki lokalni restorančić ukrašen egzotičnim cvećem sigurno je najbolji ambijent za degustaciju. Međutim, dok ne stignete do predivnog ostrva u Karipskom moru, pileći paprikaš možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Mi vam donosimo autentični lokalni recept. (Pročitaj: Savršena keto večera – salata sa avokadom i piletinom)
Sastojci:
1 kg piletine (ono što volite – bataci, krilca, belo meso)
2 kašičice karija u prahu
1 kašičica sušene majčine dušice
1 kašičica pimenta (ovaj začin poznat je i kao jamajčanski biber)
1/2 kašičice tucane paprike
1/2 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka (iseckan)
3 čena izgnječenog belog luka
1 čaša crvenog vina
400 g crnog pasulja iz konzerve (opran i prosušen)
400 g paradajza iz konzerve isečenog na kockice (može i pelat)
100 g smrznutog kukuruza šećerca
Priprema:
Pomešajte sve začine, pa u tu smesu ubacite piletinu. Potrudite se da svaki komad mesa bude obložen začinima. (Pročitaj: Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video))
U dubljem tiganju zagrejte ulje i na njemu propržite crni i beli luk (dok ne omekša, oko 3 minuta). Dodajte piletinu i zapecite je sa obe strane tako da dobije lepu, rumenu boju. Sipajte vino i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz i crni pasulj i sve dobro izmešajte. Prebacite sve u šerpu, dodajte kukuruz i krčkajte dok piletina ne bude gotova. Uz ovo pikantno jelo najbolje se slažu naćosi, a umesto hleba možete servirati i pirinač.
S obzirom na to da je za pripremu paprikaša potrebna samo čaša vina, ono koje je preostalo možete upotrebiti za spremanje osvežavajuće sangrije. Prijatno! (Pročitaj: Zbog ovog recepta obožavaćete karfiol (video))