Posežete za slatkišima kada ste pod stresom? Zamenite ih sa ovih 6 zdravih namirnica koje popravljaju raspoloženje

by | 5 oktobra, 2019

Jedan od najpoznatijih scenarija tokom stresnih dana je posezanje za omiljenim slatkišima, kako bismo što pre dobile dozu pozitivne energije. međutim, prekomerno konzumiranje slatkiša može imati štetne posledice za našu liniju, pa smo ovoga puta za vas istražili, koje su to zdrave namirnice, koje možemo konzumirati, kako bi se oslobodili od stresa.

1. Losos

Losos štiti zdravlje našeg srca zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama. Prema mnogim istraživanjima otkriveno je da ljudi koji jedu dosta ribe imaju najmanji rizik od depresije, a ako biste hteli da se na zdrav način oslobodite stresa, mogli biste ribu da uvedete na svoj meni bar 2 puta nedeljno.

2. Zeleno povrće

Zeleno povrće bogato je folnom kiselinom, koja spada u grupu B vitamina. Folna kiselina direktno utiče na lučenje hormona sreće serotonina, pa niska količina folne kiseline u krvi direktno utiče i na naše raspoloženje.

3. Banane

Banane su bogate kalijumom, koji poboljšava dozu energije koju imamo u krvi, a poseduju i znatnu količinu serotonina, što znači da će nam ulepšati dan, čim pojedemo jednu.

4. Borovnice

Borovnice su voće puno zdravlja. Bogate su antioksidansima i čiste naš organizam od štetnih materija i toksina, a bogate su i flavanoidima koji utiču na poboljšanje našeg raspoloženja.

5. Kvinoja

Integralni proizvodi poput integralnog pirinča, kvinoje i slično. Bogati su B vitaminom koji podstiče proizvodnju serotonina, pa samim tim pozitivno utiču na naše raspoloženje. Kvinoju je najbolje jesti kao dodatak jelu, u kombinaciji sa barenim povrćem.

6. Crna čokolada

Crna čokolada, sa visokim udeom kakaa sadrži feniletilamine koji su zaslužni za pojačano lučenje hormona sreće, a uz to bogata je i flavanoidima koji takođe utiču na poboljšanje našeg raspoloženja. Imajte na umu da je crna čokolada kalorična, pa se zadržite na jednom redu dnevno.

Foto: @luxyhair

Želite ravan stomak? Izbacite sledeće namirnice sa svog menija

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.