Predlog za uskršnju poslasticu: Torta sa malinama i belom čokoladom

by | april 16, 2022
torta sa malinama i belom čokoladom

Torta sa malinama i belom čokoladom naš je predlog za ovogodišnju uskršnju trpezu. 

Ukoliko želite da ove godine isprobate nešto novo za Uskrs, mi vam predlažemo ovaj recept. Spoj maline i bele čokolade daje idealan kremasti, a osvežavajući tandem u kojem će uživati svi gosti.

Torta sa malinama i belom čokoladom

Sastojci

Podloga

1 šoljica badema

6 urmi

20 grama kokosovog maslaca

1/2 kesice vanil šećera

Krem od bele čokolade

2 šoljice indijskog oraha

60 mililitara limunovog soka

60 mililitara meda

50 grama kokosovog maslaca

60 grama kakao maslaca

1/2 kesice vanil šećera

prstohvat soli

Preliv od malina

250 grama malina

3 kašike meda

60 grama kakao maslaca

Priprema

Podloga:

  1. Kalup za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje.
  2. Urmama odstranite koštice i isecite ih na manje komade. Kokosov maslac rastopite na temperaturi do 46 stepeni C.
  3. Bademe i vanil šećer izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje.
  4. Dodajte urme i miksajte dok se skroz ne poveže.
  5. Na kraju dodajte i rastopljeni kokosov maslac i miksajte dok se ne počne lepiti.
  6. Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u frižider dok ne završite krem i preliv.

Isprobajte i… Belu tortu

Krem od bele čokolade

  1. Indijske orahe potopite u vodi 2 sata pre pa ih isperite i iscedite.
  2. Kakao i kokos maslac rastopite na tihoj vatri ili na pari.
  3. Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslaca, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo.
  5. Prespite krem iz blendera u posudu i držite na toplom mestu dok ne završite miksanje preliva od malina.

Preliv od malina

  1. Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi stegao prilikom miksanja.
  2. Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preliv, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo.
  3. Krem od bele čokolade dodajte paralelno s prelivom od malina.
  4. Na kraju malo izmiješajte viljuškom kako biste dobili prošaranu tortu.
  5. Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvek je izvadite na sobnu temperaturu pola sata pre serviranja.

Isprobajte i… Čuvena poslastica: Kuglof od jabuka

 

 

lepotaizdravlje.rsVeselovaElena/iStock/Getty Images Plus via Getty Images