Recept dana: Potaž od kestena

by | novembar 13, 2017

Hladno vreme nas je već uveliko zavilo u debele džempere, šalove i kape. Knez Mihailovom ulicom miriše pečeni kesten i to nas je navelo da potražimo neki izvrstan recept sa ovom sezonskom namirnicom. Traganje nas je dovelo do sjajnog gastro bloga Cooking with the cat! Prenosimo vam recept za potaž od kestena…

Sastojci:

500 g kestena

glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 šargarepe

¼ korena celera

2 paškanata

1,5 l bujona

lovorov list

maslinovo ulje

so, biber

Za serviranje:

kisela pavlaka

hleb

 

Priprema:

Kestene zasečemo i pečemo u rerni, 15 minuta na 250°C. Ohladimo ih oljuštimo od kore. Povrće sitno naseckamo i dinstamo na malo maslinovog ulja. Kada je povrće skuvano dodamo kesten, lovorov list i bujon. Kuvamo oko 40 minuta da se svi ukusi sjedine, izvadimo lovorov list i štapnim mikserom izblendiramo potaž. Ako je potrebno dodamo malo vode do željene gustine, posolimo i pobiberimo. Potaž serviramo sa istostiranim hlebom i kiselom pavlakom.

Autor: Tamara Bogunović

Foto: cookingwiththecat.tumblr.com

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top