Recept dana: Tuna u začinskom bilju

by | 7 oktobra, 2019

Zdrav obrok pun proteina i zdravih omega 3 ulja, možete spremiti vrlo jednostavno. Donosimo vam  recept za pripremu filea tune u začinskom bilju, idealan za one dane kada je riba na vašem meniju.

Potrebno vam je…

  • 4 parčeta tune od po 200g
  • Prstohvat soli
  • Biber
  • 3 kašike hajdučke trave
  • 80ml maslinovog ulja
  • Sok od 2 limete, sveže ceđen i narendana korica
  • Grančica sveže majčine dušice

Prilog:

  • Kuvani pirinač
  • Zelena salata

Priprema:

Ribu začinite solju i biberom i ostavite je da odstoji. Izmešajte hajdučku travu, maslinovo ulje, rendanu koricu i sok od limete sa svežim listićima majčine dušice.

Polijte ribu ovom smesom i ostavite je da 2 sata odstoji u marinadi uz povremeno okretanje.

Zagrejte tiganj i pecite ribu sa svake strane po 5 minuta kako bi bila dobro pečena. A kada ispečete ribu u isti tiganj stavite i marinadu da se zagreje.

Ribu servirajte sa zelenom salatom i pirinčem i prelijte toplom marinadom.

Pročitajte i…Recept dana: Zapečeni losos sa medom i limunom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock



Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.