Salata sa račićima

by | 16 maja, 2013

Salata s racicima

Sastojci:

  • 350 g zamrznutih račića
  • 2 sveža krastavca
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 2 paradajza
  • 2 dl pavlake
  • 1 dl gustog jogurta
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 kašičica mirođije
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Račiće obariti u slanoj vodi a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Krastavce očistiti i iseći na štapiće, paradajz na kockice a marinirane šampinjone na listove.
3. Umutiti pavlaku, jogurt, beli luk u prahu, mirođiju i začine po ukusu.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krastavac, paradajz, šampinjone i račiće. Preliti smesom od pavlake i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.