
Hrana protiv nesanice: 3 vrste voća koje će vam doneti dobar san!
Ne spavate dovoljno? Hrana protiv nesanice vam u tome može pomoći. A ako volite voće, onda ste na duplom dobitku! [lwptoc] Svi znamo koliko j...
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
Piletina se marinira 12 sati u jogurtu sa karijem, turmerikom, biberom i čili paprikom. Mariniranu piletinu propržiti na ulju i iseći na komade. Pri kraju kuvanja u pirinač umešati kari, turmerik, čili papriku i kokosovo mleko. Završiti kuvanje i začiniti. Na puteru propržiti prokelj i papriku isečenu „na žilijen“ (tanke rezance). Servirati prilog u kalup, a preko njega staviti piletinu. Okolo poređati prženu papriku i prokelj, a dekoracija tanjira završava se bundevinim sosom.
REČ NUTRICIONISTE:
Udobno „smeštene“ na mirisnom „ležaju“ od pirinča, prelivene božanstvenim sosom od bundeve, tandori marinirane pileće grudi probudiće sva vaša čula i približiti vam mističnu atmosferu dalekog orijenta. Orijentalni začini, kari i tumeric, čine pirinač mirisnim, daju mu specifičnu aromu i jarkožutu boju. Energetska vrednost: 613 kcal
Izvor: Restoran „Majik“
Tekst: Brankica Treskavica; fotografije: Mladen Sekulić ; Nutricionista: Dragana Šiljegović