Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom: Brzo, jednostavno a nedoljivo!

by | januar 29, 2022
Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom

Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom se prave toliko lako, da će vas proces oduševiti. A o ukusu da ne pričamo!

Braunisi su već neko vreme na top listi poslastica na našim prostorima. Razlog se verovatno krije u tome da se zaista prave veoma jednostavno, a da su kombinacije skoro pa beskonačne. Dok neki vole klasične čokoladne, drugi isprobavaju braunise s malinama, jagodama, višnjama. Međutim, za koju god da se varijantu odlučite, jedno je sigurno: definitivino nećete pogrešiti.

Mi smo se za danas odlučili na neprevaziđenu kombinaciju čokolade i kikiriki putera. Ali smo se isto tako odlučili za vegansku varijantu koja je podjednako ukusna kao i ona s namirnicama od životinjskog porekla. Pa da ne dužimo više, evo i recepta!

Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom

Sastojci

¾ šolje kikiriki putera
½ šolje javorovog sirupa
3 kaščice čija semenki
2 kašičice vanila ekstrakta
½ šolje kakao praha
½ kašičica sode bikarbone
½ šolje bademovog mleka
½ šolje komadića crne čokolade

Isprobajte i… Brauni od cvekle

Način pripreme:

  1. Čija semenke pomešajte s pola šolje vode i ostavite da odstoje 5 do 10 minuta, dok ne nabubre. Povremeno ih promešajte.
  2. Pomešajte kikiriki puter, javorov sirup, smesu od čija semenki i vanila ekstrakt.
  3. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i bademovo mleko.
  4. Mešajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
  5. Dodajte komadiće čokolade i lagano promešajte.
  6. Sipajte smesu u pleh, preko papira za pečenje.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok kolač ne dobije hrskavu koricu.
  8. Braunisi bi trebalo da su spolja hrskavi, a iznutra mekani.
  9. Poslužite uz čaj, kafu ili biljno mleko po izboru. Možete poslužiti i uz kašiku veganskog sladoleda od vanile ili pak uz kašiku slatke biljne pavlake.

Prijatno!

 

lepotaizdravlje.rs Mizina/iStock/Getty Images Plus via Getty Images