Veganski prebranac je idealan zimski obrok prepun proteina

by | februar 5, 2022
veganski prebranac

Veganski prebranac je naš izbor za ručak ovog vikenda, a zašto, otkrivamo vam u nastavku.

Već smo dosad navikli da gotovo svako jelo može da bude vegansko. A isto tako nam je dosad postalo jasno da je veganska kuhinja i te kako ukusna, beu obzira što ne sadrži namirnice životinjskog porekla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iryna (@lavender.and.macarons)

Odlučili smo da vam danas predstavimo pasulj prebranac, na veganski način, koji može biti idealan za prijatelje vegane ili pak u toku posta.

Veganski prebranac

Sastojci:

1-2 kašike maslinovog ulja
1 srednji crni luk, iseckan
4 iseckana čena belog luka
3/4 šolje melase
1/2 šolje smeđeg šećera
3/4 šolje kečapa
3/4 kašičice soli
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 1/2 kašičice soja sosa
2 kašičice ljutog kečapa
400 g belog pasulja prebranca, prethodno skuvanog ili oceđenog iz konzerve

Isprobajte i… Veganski burger od pasulja

Način pripreme:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi. Dodajte crni luk i pržite pet minuta, stalno mešajući. Kada luk omekša, dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
  3. U luk dodajte melasu, smeđi šećer, kečap, so, sirće, soja sos i ljuti kečap.
  4. Mešajte dok se smesa ne sjedini pa dodajte pasulj.
  5. Propržite nekoliko minuta i smesu sipajte u vatrostalnu posudu.
  6. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni sat vremena.
  7. Skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok se na vrhu ne uhvati korica.
  8. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču.

SAVET PLUS

Ukoliko želite da prebranac bude manje sladak, smanjite količinu smeđeg šećera ili koristite paradajz sok umesto šećera.

 

 

 

lepotaizdravlje.rs bhofack2/iStock/Getty Images Plus via Getty Images