Wellnes vodič: Na koji način stvoriti zdrave navike?

by | 26 maja, 2023
wellnes keks

Samo 18 dana ponavljanja iste radnje dovoljno da se usvoji navika. Podatak je koji naučnici, fitnes treneri i life koučevi neretko spominju kao tajni začin uspešnih promena ka zdravijem načinu života.

U teoriji, ova činjenica ne zvuči tako teško, zar ne? Sve što treba da uradimo jeste da sednemo, zacrtamo cilj, ponavljamo jednu radnju određen broj dana i ta navika će postati deo naše nove, zdravije rutine.
Međutim, realnost se ipak malo razlikuje. Stvoriti naviku nije nimalo lak zadatak. Tačnije, to je zapravo najteži deo posla.
Čovek kao jedinka za sebe zaista predstavlja rezultat i zbirni skup svojih navika, kako dobrih, tako i onih loših. Naše biće čini sve ono što rutinski, svakoga dana, iznova i iznova ponavljamo, odnosno mi smo rezultat
svih postupaka, koraka i akcija koje u ponavljajućem maniru radimo kroz jedan duži vremenski period.
Sedite sami sa sobom i postavite sebi nekoliko pitanja. Šta je to što svakog jutra uradim prvo? Nakon obavljene jutarnje nege, da li prvo doručkujete ili na prazan stomak popijete kafu ili čašu tople vode sa limunom? Da li do posla idete prevoznim sredstom ili pešice? Da li se bavite redovnom fizičkom aktivnošću? Upravo sve ovo su vaše navike koje posvećeno ponavljate iz dana u dan.
S tim u vezi, osim dobrih navika postoje i one loše. Naprimer, u vašu jutarnju kafu stavite dodatnu kašičicu šećera, tokom pauze na poslu umesto voća i zdravih namirnica odlučujete se slatkiše pune aditiva i nezdravih materija.

Na koji način stvoriti zdrave navike?

Nezdrave navike, kao i one dobre, stihijski i neprimetno se uvuku u našu prirodnu rutinu, a da toga nismo ni svesni dok ne počnemo da primećujemo vidljive rezultate u vidu viška kilograma ili narušenog zdravlja organizma.
S tim, u vezi u nastavku možete pronaći mali priručnik na putu ka zdravijim navikama. On se sastoji od tri koraka.

1. Osvestite naviku

Kao što je ranije u tekstu bilo reči, loše navike naizgled mogu biti neprimetne, ali kao što vidite one su ipak tu, primetili mi to ili ne. Vaš osnovni zadatak je njihovo osvešćivanje. To je polazišna tačka ka promeni koju treba da učinite. Kako biste napravili dobru promenu, treba da osvestite šta je to što ste loše činili do sada. Neke navike je lakše, a neke teže iskoreniti, ali važan momenat kod svake promene jeste sama inicijativa i trenutak da ste tu promenu započeli.

2. Zamenite lošu naviku dobrom

Onog trenutka kada ste osvestili lošu naviku, dolazi vreme kada treba da je zamenite novom. Loše navike se često ogledaju se u lošoj ishrani. Tokom celog dana, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti uhvatite sebe kako konstantno nešto grickate. Ono što možete da uradite jeste da pratite unos hrane u toku dana putem dnevnika ishrane. Druga stvar koju treba da uradite jeste pametan odabir užine i zdravih namirnica.
Opisni pridevi koji treba da stoje pored reči užina su: ukusna, zdrava, bogata nutritivnim sastojicima i da je lako prenosiva gde god da krenemo.

Uzimajući u obzir sve prethodno prava odluka se krije u dobro poznatoj Wellness porodici i to iz funkcionalnog dela portfolija i čine idealno rešenje za sve koji žele da unesu više balansa u svoju dnevnu rutinu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bambi porodica (@mi_smo_bambi)

Poslednjih godina vrlo često se pojavljuju pojedinici koji su osvestili da im gluten ne prija u velikoj meri. Upravo njima, namenjen je novi Wellness No Gluten Inside digestivni keks u kombinaciji ukusa suvog grožđa i kajsije. Dodatno obogaćen čia semenkama i heljdom koji deluju kao prirodni antioksidands ovaj biskvit čini pravi izbor zdravije užine sa benefitima za zdravlje organizma. Osmišljen je za sve one koji žele da limitiraju unos ovog proteina koji se može naći u pšenici, ječmu, raži, spelti.
Vlakna su esencijalni nutrijent koji se često zanemaruje u balansiranoj i uravnoteženoj ishrani. Ona imaju ključnu ulogu u održavanju nivoa šećera u krvi i mnogih drugih pozitivnih uticaja na organizam pojedinca. Međutim, dobar broj ljudi ne konzumira dovoljnu količinu vlakana u svojoj dnevnoj prehrani.
Pomoć sada dolazi u vidu Wellness Yes Fiber High keksa koji je obogaćen vlaknima i namenjen je svima onima koji žele da unesu optimalnu količinu vlakana u svoj organizam . Idealna keks užina dolazi u kombinaciji tri voćna ukusa jagode, maline i borovnice. Prirodno je bogata vlaknima, vitaminom E, cinkom i selenom dok prisustvo vitamina B6 doprinosi održavanju zdravog metabolizma i na taj način doprinosi prilivu dodatne energije neophodne za sve aktivnosti koje nas očekuju u toku dana.

3. Ključ uspeha je vežbanje novih navika

Ponavljanje je majka znanja! Kako biste usvojili i stvorili zdravu naviku, postoji jedna magična reč i zove se vežbanje! Malim koracima, svakoga dana, usvajajte nove načine i promene ka cilju kojem stremite.
Svako od nas je individua za sebe, koliko god vremena da vam je potrebno da usvojite određeni šablon i naviku, cilj je da je primenjujete na dugoročne staze, u što većoj meri.
Put ka promenama, nije lak, ali uz nove Wellness proizvode, sigurno je barem malo lakši.
Zato, napravi pravu odluku, odaberi Wellness!