Zdrave grickalice za vitku liniju: I još će vas prolepšati

Ove zdrave grickalice pomoći će vam da sačuvate idealnu linju i još će vas prolepšati

by | 3 juna, 2023
zdrave grickalice za vitku liniju

Ako već imate potrubu da nešto pojedete između obroka, neka to onda budu zdrave grickalice za vitku liniju. Kada nemamo vremena za pravi obrok, posežemo za grickalicama koje su mahom nezdrave i vrlo kalorične. Od njih se gojimo… Zato birajte pametno – birajte zdrave grickalice.

Koje su to zdrave grickalice za vitku liniju

Jabuke

Jabuke se mogu nazvati odličnom opcijom za brzo utaživanje gladi, jer sadrže mnogo vitamina i minerala. Bogat su izvor flavonoida i polifenola, koji se smatraju moćnim antioksidansima. Možete je dodati u smuti smutije od voća i povrća.

Ananas

Ananas se takođe može nazvati idealnom užinom, jer je veoma svarljiv. Sadrži enzim bromelain, koji pospešuje varenje. Ananas se može konzumirati na prazan stomak i bolje je ne kombinovati ga sa drugim proizvodima.

Banane

Jedan su od najboljih izvora kalijuma, zahvaljujući kojem je moguće održavati normalan krvni pritisak i srčanu aktivnost. Jedna manja banana ekspresno će utoliti glad. I idealna je dodatak za ovsenu kašu i smutije.

Suve smokve

Suve smokve savršeno čiste krv i pomažu u poboljšanju funkcionisanja srca. Međutim, treba imati u vidu to da suve smokve sadrže veliku količinu šećera, pa ih ne treba konzumirati u prevelikim količinama. Dovoljne su dve-tri smokve dnevno.

Crvene paprike

Crvene paprike su pune antioksidativnih vitamina A i C, neophodnih za zdravu kožu. Dovoljna je jedna manja paprika za preporučeni dnevni unos vitamina C koji je neophodan za sintezu kolagena. Možete je iseći na štapiće i jesti sa humusom ili nekim zdravim namazom po izboru.

Šargarepa

Šargarepa je nesumnjivo odlična opcija za zdravu užinu, jer sadrži veliku količinu vlakana i izvor je vitamina A, koji, inače, blagotvorno deluje na celo telo. Naročito je bitan za dobar vid i zdravu kožu. Međutim, da bi se beta-karoten dobro apsorbovao, šargarepu je bolje uzimati zajedno sa biljnim uljem ili pavlakom.

Crna čokolada

Crna čokolada sa minimum70% kakaoa savršena je kao užina za sve koji ne mogu da zamisle život bez slatkiša. Čokolada je mnogo bolja u zadovoljavanju gladi od, recimo, drugih desertnih grickalica koje sadrže rafinisani šćer.

Semenke bundeve

Seme bundeve sadrži neverovatnu količinu korisnih minerala: magnezijum, gvožđe i kalcijum, vitamin K i proteine. Ne samo što će vas zasititi, već će vam pomoći da podignete energiju i poboljšate fokus.

 

marekuliasz/gettyimages.co.uk