Zdravstvene prednosti piletine

by | 8 februara, 2013

Pileće meso možemo svrstati u zdrave namirnice, iako ono nije uvek dobro za zdravlje. Naime, sve zavisi od toga na koji način je pripremljeno. Pržena piletina očito nije delotvorna, dok kuvana ima brojne prednosti. Isto tako, sveže meso je uvek zdravije od zaleđenog i konzerviranog. Otkrijte zdravstvene prednosti piletine.

Piletina je nemasno meso, što znači da ima malo masti, a puno proteina. Obiluje cinkom, koji doprinosi održavanju zdravog  apetita.

Pored cinka, pileće meso obiluje fosforom i kalcijumom, koji su dobri za zdravlje kostiju.Sadrži i holesterol, ali i vitamin B3, koji oprinosi smanjenju nivoa holesterola.

Osim toga, obiluje brojnim mineralima, koji poboljšavaju imunološki sistem, te aminokiselinama koje su dobre za rast deteta.

Vitamin B5 pozitivno utiče na smanjenje stresa, dok vitamin B6 doprinosi smanjenju rizika od srčanog udara. Takođe, konzumiranje pilećeg mesa može vam pomoći da se izborite sa PMS-om.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Zdravstvene prednosti piletine”

  1. Tatjana Plavsic kaže:

    Slusajuci savete skroz smo izbacili pohovanje mesa,skroz.Piletinu volimo svi da jedemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.