10 godina rada ordinacije za fizikalnu medicinu i medicinski fitness “Lumbago”

by | 3 decembra, 2016

Beogradska ordinacija za fizikalnu medicinu i medicinski fitness “Lumbago”, u prisustvu prijatelja, saradnika i predstavnika medija obeležila je deset godina rada i konstantnog razvijanja usluga.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ono na šta su u Lumbagu najviše ponosni su svakako ljudi, kao i činjenica da se ordinacija kontinuirano unapređivala i razvijala. Za prvih deset godina u ordinaciji “Lumbago” lečeno je 1.914 pacijenata, obavljeno je 4.890 lekarskih pregleda i preko 65.000 terapija. A pacijenti se i danas najčešće javljaju zbog bolesti kičmenog stuba, što je poremećaj, koji je nažalost zastupljen i među veoma mladom populacijom i decom.Iako je fizikalna medicina u odnosu na druge grane medicine, čini se, nepravedno zapostavljena, od inovativnih metoda koje su primenjuju u ovoj oblasti vrlo često direktno zavisi naše ozdravljenje i vraćanje kvaliteta života na koji smo navikli, pre oboljenja, odnosno povrede. Ono što je od suštinskog značaja i što ističu stručnjaci ove ustanove jeste da fizikalna medicina i rehabilitacija predstavljaju optimalni nastavak lečenja, kod oboljenja vezanih za reumatologiju, traumatologiju, neurohirurgiju, pedijatriju, urologiju i neurologiju.

lumbago1Koncept lečenja u ordinaciji je nastao po mojoj ideji – kako što brže, efikasnije i sa manje posledica vratiti pacijente njihovoj svakodnevici, životu i obavezama. Zato smo se opremili najboljim i najsavremenijim aparatima za kinezi terapiju i vežbanje. Dugogodišnjim razrađivanim metodama, kombinovanjem kompjuterski vođene ekstenzije kičme i različitih tipova elektro terapije, a nakon toga održavanjem izlečenog stanja odgovarajućim vežbama, dobijamo odlične rezultate. Naglašavam da su kod mnogih veoma teških pacijenata na ovaj način izbegnute operacije – rekla je ovom prilikom dr Snežana Mojović, osnivač i direktor ordinacije.

U Lumbagu su ponosni na broj pacijenata, obim terapija, na specifično razrađene originalne medicinske procedure, koje daju odlične rezultate, dve sale za kinezi terapiju, ali i na posebno temeljno bavljenje jednim vidom preventivne kinezi terapije – funkcionalnim vežbanjem, koji predstavlja novu naprednu doktrinu vežbanja, a koji je u Lumbagu nazvan „Fit for health“.

Zato što se njihov pristup pacijentu i čoveku zasniva na posebnosti, željom za lepim, za opuštanjem u prostoru gde se dolazi na terapiju i rehabilitaciju i polazeći od mnogo puta dokazane premise da „umetnost leči“, ordinacija „Lumbago“ I Fondacija Milan Zloković pokušali su da udruže fizikalnu i psiho terapiju estetikom umetnosti. Tako je predstavljena postavka akvarela znamenitog arhitekte prošlog veka Milana Zlokovića, snažne ekspresivnosti na koju niko od prisutnih nije ostao ravnodušan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.