Bili smo na otvaranju najmodernijeg kardiološkog centra u regionu

by | 17 septembra, 2021

U Beogradu je otvoren najmoderniji kardiološki centar u regionu  – Puls, koji primenjuje uspešan model svojih partnera, Kardiološkog centra Holandija. To podrazumeva kvalitet, ličan odnos prema pacijentu, pažnju, korišćenje tehnoloških inovacija i – minimalno vreme čekanja.

Kako je bilo na otvaranju

Na otvaranju u naselju A-blok prisustvovale su i mnoge poznate ličnosti: Zvonimir Đukić – Đule, Nenad Okanović, Angelina, Marko Kon, Irina Vukotić, Žika Nikolić, ali i naši proslavljeni sportisti Ana Bjelica, Milutin Aleksić, Vuk Milojević, Dušan Korolija i drugi.

Među prvim pacijentima bili su i pripadnici Vatrogasnog društva Matica iz Zemuna, kojima su stručnjaci kardiološkog centra uradili totalni pregled srca i CT skener pluća. Vatrogasci su svakodnevno izloženi stresnim i rizičnim situacijama, a u prethodnom periodu su pokazali svoje herojsko srce gaseći požare u zemlji i regionu, tako da oni na prvom mestu zaslužuju profesionalnu medicinsku negu kakvu im može pružiti samo stručan tim novootvorenog kardiološkog centra.

Takođe, Kardiološki centar Puls brine o zdravlju naših nacionalnih heroja – vaterpolista, a Vaterpolo savez Srbije je u znak zahvalnosti poklonio loptu sa potpisima naših šampiona.

Srpsko-holandska saradnja

Novi kardiološki centar je rezultat srpsko-holandske saradnje uz partnerstvo sa američkim Medtronic-om i jedinstveni je primer kako se na najbolji način kombinuje znanje domaćih stručnjaka i jedne od najrazvijenijih službi za kardiološko lečenje u svetu Kardiološkog centra Holandija. Povodom otvaranja novog kardiološkog centra u Beograd je došao i poznati holandski kardiolog dr Igor Tulevski, koji je izrazio svoje zadovoljstvo saradnjom sa srpskim kolegama.

Pročitajte i… 1o faktora koji povećavaju rizik od srčanog i moždanog udara

Bez čekanja: Brza dijagnostika

„Beograd i region su dobili moderni kardiološki centar gde je pacijent u centru dešavanja, gde nema liste čekanja, a brza dijagnostika i lečenje su prioritet posebno kod akutnih kardioloških stanja, kada gubitak vremena može da znači i gubitak života.“ izjavio je dr Tulevski i dodao: „Dok traje pandemija korona virusa posebno je važno da sve osobe, bez obzira na godine i pol, koje su preležale virus, nakon oporavka urade totalni pregled srca. Virus COVID-19 ne utiče pogubno samo na pluća, već i na srce izazivajući zapaljenje srčanog mišića koje izaziva hroničnu slabost srca i treći je najčešći uzročnik smrti kod dece i mladih.“

Otvaranjem novog kardiološkog centra stvoreni su svi uslovi da brzo i lako proverite vaše zdravstveno stanje i zato dođite na mesto gde vas srce vodi.

PR/Kardiološki cenar Puls


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.