Erogene zone: Koliko ih ima na ženskom telu?

Odgovor će vas možda iznenaditi.

by | 22 juna, 2021

Mnogo je načina kako da se povežemo s partnerom i načinimo seksualni odnos lepšim, a to uključuje fokusiranje i na erogene zone.

Pre nego što se pozabavimo temom koliko ih ima na ženskom telu, prvo je potrebno da razjasnimo neke nedoumice. Pa, da krenemo redom.

Šta su ergoene zone?

Erogeno znači nešto posebno osetljivo na seksualnu stimulaciju. To znači da erogene zone predstavljaju deo tela koji, kada se dodirne na određeni način, izaziva seksualno uzbuđenje. To mogu biti usne, unutrašnjost butina, ušna resica…

Koža na i oko erogenih zona je tanja nego na ostatku tela i sačinjena je od velikog broja nervnih završetaka. Nije slučajnost što su koža i erogene zone povezane. Naime, koža jeste najveći (seksualni) organ u telu. U seksualnom uzbuđenju i uživanju veliku ulogu igra i mozak, naročito u situacijama kada dođe do dodirivanja. (Pročitajte i… Ove stvari najčešće kvare uživanje u seksu)

Koliko erogenih zona ima na ženskom telu?

Iako bi neko nabrajao određene delove tela, poput genitalija, grudi, usana ili vrata, istina je da telo nije limitirano na određen broj erogenih zona.

Istraživanja su pokazala da celo telo može biti osetljivo na seksualnu stimulaciju/dodir. Sve se svodi na to da je svaka žena drugačija i da je broj i mesto erogenih zona zapravo individualan.

Druga činjenica jeste da nam se erogene zone s godinama menjaju. Određeni deo tela koji nam je budio uzbuđenje kada smo bili mlađi može da prestane da bude erogena zona.

Ista je situacija i s muškarcima. I jači pol ima nelimitiran broj erogenih zona koje se s godinama menjaju.

Za seksualni užitak važna je komunikacija s partnerom i međusobno razumevanje potreba.

 

lepotaizdravlje.rsshironosov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.