Da li ste čuli za masažu vagine? Evo koje benefite ona nudi svim ženama

by | 5 oktobra, 2016

Jeste li znali da je masaža vagine postala hit u svetu i da su za jedan takav tretman žene spremne da plate i do 500 evra?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Masaže vagine poznate su kao „Yoni“, što znači „sveti portal“, a podrazumeva kombinaciju milovanja, dubokog disanja i penetracije prstom, piše britanski Metro.

Profesionalni seksolog Isis Feniks objasnio je pojavu i značaj ovakve vrste masaže za sve žene.

Kada u meditaciju uključimo dodir, to je prilika za čišćenje energije – objašnjava Feniks, koji napominje da tretman ne uključuje nužno orgazam.

Iako je tako, masaža ipak navodi i podstiče klijentkinje da se „ispuštaju glasove“.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ponekad se osećam tužno, ponekad osećam kako me prožima orgazmička energija, ponekad osećam kako mi je telo obamrlo, a ponekad jednostavno meditiram – objasnila je svoje iskustvo jedna od korisnica, Vanesa Muradian, dodajući da se nakon masaže oseća samouvereno.

Tokom „orgazmičkih meditacija“ žene se skinu od struka nadole, a vođa grupe 15 minuta masira klitoris dok ostali učesnici posmatraju. Vođa pritom detaljno opisuje vaginu kojoj se posvećuje – boju, teksturu i oblik. Ovakve grupe poznate su kao „gnezda“.

Ovaj je trend još 2001. godine pokrenula Nikol Dedon iz San Franciska, a sada broji više od 10.000 poklonika – mnogi od njih su i penzioneri u devetoj deceniji života.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.