Kako se u meni probudila zver nakon što sam prestala da pijem kontracepcivne pilule

by | 14 novembra, 2016

Imala sam 24 godine kada sam naletela na zgodnog misterioznog dečka. Upravo sam bila raskinula sa svojim dugogodišnjim dečkom i pomirila se sa njim pod uslovom da promeni ponašanje i da negde otputujemo zajedno. Drugim rečima, nisam baš bila u poziciji da ulazim u priču sa nekim nepoznatim likom, pogotovo jer sam baš u tom periodu prestala da pijem pilule za kontracepciju i moji hormoni su bukvalno “ludeli“. Ali…

Foto: Guliver/ Getty Images

Foto: Guliver/ Getty Images

Upoznala sam ga na stanici i počela priču sa njim samo zato jer me je privukao natpis na njegovoj majici. Sa drugaricom sam dugo razmatrala da li je vredno da uništim svoju vezu samo da bih eventualno imala seks sa njim, ili to samo ovulacija i hormoni govore iz mene? Da li smo moj dečko i ja nekompatibilni ili sam samo previše osetljiva zbog ovog preintezivnog PMS-a? Da li sam nesrećna zbog svoje veze ili zato što sam prošle nedelje nabacila 2 kilograma viška?

Nekoliko dana kasnije, dobila sam menstruaciju i mislila da sam toliko dramila samo zbog PMS-a i odložila sam raskid sa dečkom. U to vreme, rekla sam drugaricama da sam prestala da pijem pilule za kontracepciju i da se zbog toga ponašam totalno čudno. Sada, tri godine kasnije, shvatila sam da je tada zaista bilo pravo vreme da stavim tačku na neke stvari.

Pročitajte i… Postoje 3 najčešće polne bolesti čije simptome morate da naučite da prepoznate

Kliknite na sledeću stranicu… 

Foto: Guliver/ Getty Images

Foto: Guliver/ Getty Images

Pre nego što sam prestala da pijem pilule za kontracepciju, nisam puno važnosti pridavala hormonima. Ali nakon godinu dana na pilulama, počela sam da odugovlačim kada bi došlo vreme da počnem novu kutiju. Razlog je taj što sam shvatila da sam tih sedam dana tokom kojih nisam bila na hormonima, više uživala u seksu. Orgazmi su bili češći i čak je i dečko primećivao da je moja seksualna želja dosta veća.

Ali, kada sam potpuno prestala da pijem pilule, promene su bile ne samo seksualne. Osećala sam se pametnije i pomalo zločesto. 12 godina nakon prve menstruacije, zabrinula sam se da sam postala jedna od onih histeričnih žena čije ponašanje kontrolišu hormoni.

Dečko mi je rekao da sam postala nervozna osoba jer sam mu konstantno pričala o svojim frustracijama na poslu i ostalim stvarima koje su me nervirale. Zato sam prestala da mu se žalim i okrenula se drugaricama. Hormoni si postali moj izgovor za sve. Nisam ja bila kriva što sam se izdrala na dečka i plakala cele noći – krivac je PMS!

Foto: Guliver/ Getty Images

Foto: Guliver/ Getty Images

Nakon što smo raskinuli, bila sam srećnija i znala sam da sam donela pravu odluku, bez obzira na to kakvu su ulogu u svemu tome imali hormoni. Takođe sam odlučila da više ne pijem pilule za kontracepciju i zamišljala da će me strah od trudnoće naterati da koristim kondome sa budućim momcima sa kojima ću biti.

Zapravo se desilo da sam ubrzo počela da se zabavljam sa novim dečkom i oslanjala se na aplikaciju koja služi za brojanje plodnih dana i tumačenje mojih raspoloženja. U praksi, to je bila jedna katastrofa! Pretvorila sam se u nekakvog hormonskog astrologa koji traži hemijsko objašnjenje za svako raspoloženje i želju umesto da jednostavno dam sebi dozvolu da osećam stvari. Ako sam bila nervozna i želela da plačem, htela sam da budem sa muškarcem koji će da me uteši, a ne da odbija moje pozove dok ne prestanem da plačem, kao što je to radio ovaj novi dečko.

Sada, tri godine, tri dečka i tri posla nakon što sam prestala da pijem pilule, naučila sam da ako postoji nešto što me stalno čini nesrećnom, a nisu hormoni, da verovatno oko toga i treba da se nerviram. Možda se iznerviram zbog dečka jer sam u PMS-u, ili sam pod stresom, a možda i on to zaista zaslužuje. Ono što se promenilo je da sada imam pravo na svoje emocije. Da li me je ova samosvesnost naučila da biram bolje momke? Teško je reći. Pitajte me kad uđem u menopauzu.

Pročitajte i… Ginekolozi otkrivaju 8 znakova upozorenja da vaša vagina nije zdrava


 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.