Idealne vežbe za pravilno držanje

by | 24 juna, 2019

Osim što pravilno držanje, o vama ostavlja sliku odlučne i samopouzdane osobe, ono je i sinonim za dobro zdravlje. Nepravilno držanje, posle nekog vremena biva ispraćeno mnogim neprijatnim simptomima, kao što su glavobolja, napetost i bol u leđima, a moderan način života, u kome većinu radnog vremena provedemo sedeći u mnogome utiče na nepravilan položaj tela. 

Kako biste svoj organizam oslobodili neprijatnosti, nastalih usled nepravilnog držanja, dovoljno je da kod kuće, svakoga dana uradite par jednostavnih vežbi.

Nepravilno držanje tela utiče na to kako se tokom dana osećamo i nosimo sa dnevnim obavezama. Hroničan bol u vratu i leđima stvara napetost tokom dana i nedostaje vam osećaj opuštenog i odmornog tela.

Nepravilno držanje može telo izbaciti iz prirodnog težišta i kako biste to sprečili dovoljno je da izdvojite svakodnevno svega nekoliko minuta. Najbolja vežba uz koju ćete popraviti svoje držanje su zidni sklekovi. Jednostavna je vežba koja od vas zahteva da se rukama naslonite na zid u položaj skleka. Položaj tela bi trebalo da izgleda kao da gurate zid, a dok vežbu izvodite najbitnije je da vam kičma bude prava. Svakodnevno izvedite 3 serije od 10 ponavljanja ove vežbe.

Izdržaji su najbolja vežba za savršeno držanje. Oslonite se na nožne prste i laktove i potrudite se da vam kičma u tom položaju bude prava. Idealno trajanje izdržaja je 15 sekundi, a poželjno je da vežbu izvodite u 3 serije od po 10 ponavljanja.

Istezanje je veoma važno za pravilno držanje. Tako da nakon navedenih vežbi uradite dve serije od 10 ponavljanja tipičnih vežbi za istezanje nogu, ruku i vrata.

Uz ove 3 vežbe, položaj vašeg tela znatno će se popraviti, a napetost vaših mišića će se svesti na minimum, pa ćete moći da uživate u svakom svom danu.

Pročitajte i…Uradi sama: petominutni trening za savršeno oblikovanu zadnjicu (VIDEO)

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: @rocky_barnes

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.