Domaće je najbolje: Ovaj sirup leči svaki kašalj, a pritom je i ukusan

by | 4 oktobra, 2016

Sezona virusa lagano počinje, a da i vi ne biste bili „žrtva“ istog, najbolje je da odmah stanete na put dosadnim bakterijama.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Glavobolja, temeprature i kašalj najčešći su simptomi dosadnog virusa, pa vas zbog toga podsećamo kako da prirodno izlečite i preventivno konzumirate domaći sirup protiv kašlja.

Sastojci:

– 200 g šećera

– 300 ml vode

– 6 lovorovih listića

– 7 prstohvata žalfije

– 1 kašika belog sleza

– 1 kašika kamilice

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Otopite šećer na niskoj temperaturi da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta. Skloinite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru.

Veća deca i odrsli neka konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu, a bebe po dve kafene kašičice.

Pored ovog prirodnog leka, unosite i potrebnu dozu vitamina – putem voća i povrća, ali i u obliku lekova, ukoliko je potrebno.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

4 reagovanja na “Domaće je najbolje: Ovaj sirup leči svaki kašalj, a pritom je i ukusan”

  1. Dragce86 kaže:

    Odlicni sastojci, koji su i baza sirupa za kasalj svakako. Beli slez i zalfija, prirodni antiseptici, a lako dostupni.

  2. Milja kaže:

    Jos jedan prirodan sirup se moze dobiti od rotkve i meda. Za bolove u grlu i promuklost odlican je djumbir u vidu caja ili iscedjen.

  3. Anaa kaže:

    Vec sam cula o ovom cudotvornom sirupu za kasalj,verujem da pomaze tim pre sto je prirodan…samo se jezim od tog secera:-/

  4. Beba kaže:

    Drevni dragi recepti, uvek me podsete na baku i njen cuveni serbet kao svemocni lek protiv svih grlobolja. Jedino mi nije jasno , kako to da kada dodjem u situaciju da mi je ovako nesto zaista potrebno, nikada se ne setim Istog. Zato od sada ja ovakve recepte kacim na frizider ispod magneta, zlu ne trebalo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.