Može li se kandida lečiti namirnicama?

by | 13 jula, 2017

Beli luk, cimet i origano pokazali su se kao efikasne namirnice u borbi protiv kandide te ih svakodnevno treba unositi u organizam.

Gljivice, među kojima je i candida, smatraju se uobičajenim stanovnikom ljudskog organizma, odnosno spadaju u njegovu „fiziološku floru“. Uravnotežene su s ostalim mikroorganizmima, te u određenim simbiozama imaju čak i povoljno dejstvo. Problemi se javljaju u trenutku kada se naruši spomenuta ravnoteža a rezultat je prekomerni rast i razmožaanje gljivica u organizmu.

Dokazano je da se vaginalna infekcija gljivicama Candidae albicans može javiti i zbog nedostatka gvožđa, cinka, folne kiseline i vitamina B12. Lečenje kandidijaze najčešće podrazumeva medikamente ali je praksa pokazala se ona efiksno može lečiti i namirnicama.

Pročitajte i…Šta je folikulitis i kako se leči?

Beli luk, cimet i origano pokazali su se kao efikasne namirnice u borbi protiv kandide. Pomenute namirnice treba svakodnevno unositi u organizam. Npr. beli luk imaće bolji efekat ako ga jedete svežeg nego u kuvanim jelima. Preporuka nutricionista je jedan češanj dnevno. Cimet je odličan začin ne samo u kolačima nego i u toplim napicima. Stavite ga u kafu, čaj, imaće dvostruko dejstvo – poboljšava ukus i uništva kandidu. Origano je idealan ne samo kao dodatak za razne pice nego se odlično uklapa i sa mesom i sa varivom.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.