Nakon ovog teksta potrčaćete u kuhinju da skuvate čaj od đumbira

by | septembar 8, 2016

Đumbir je jedna od onih biljaka koja je neverovatno pogodna za vaše zdravlje, a kada ga napravite u formi čaja, svi njegovi kvaliteti biće duplo korisni.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Naime, zbog materija od kojih je sačinjen, đumbir ima veoma jaka antibakterijska svojstva, a takođe je blagotvoran protiv gljivica i virusa. Ovaj začin će neverovatnom brzinom ojačati vaš imuni sistem, ukoliko se osećate malaksalo.

Kinezi su ga od davnina koristili protiv bolova u stomaku, reume, zubobolje i mučnine.

Konfučije ga je redovno konzumirao zbog zdravlja ali i zbog afrodizijačkog dejstva, a Kineskinje vekovima koriste đumbir u prvim mesecima trudnoće kako bi ublažile mučnine.

Važno je istaći da nisu uočene nikakve nuspojave pri uzimanju đumbira u normalnim količinama.

Pročitajte i… Samo jedna kašičica ovog DOMAĆEG eliksira moze da vam pomogne kod holesterola

Kako da napravite čaj od đumbira, pročitajte na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Čaj od đumbira

Sastojci:

– šolja vode
– svež koren đumbira
– med

Priprema:

Vodu stavite u šerpicu u kojoj inače kuvate čaj. Kada proključa, dodajte iseckan đumbir na listiće (1-2 listića na jednu šolju) i ostavite da zajedno vri 10 minuta.

Kada se malo prohladi, možete ga piti. Ne morate ga cediti. Dodajte med po ukusu i uživajte u njegovim blagodetima. Takođe, možete i iscediti limun, ukoliko volite citrus u čaju.

Pročitajte i… Napitak iz starog Tibeta koji morate preporučiti svima koje volite

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: