Prirodni i neodoljivo jednostavni trikovi za bele zube i holivudski blistav osmeh

by | 6 decembra, 2016

Blistav osmeh i zdravi zubi postali estetski imperativ modernog doba naročito kod holivudskih zvezda, a sve više možemo videti i mlade devojke kako posežu za različitim preparatima kako bi postigle holivudski osmeh. Međutim, laserska izbeljivanja mogu biti skupa, ali moguće je da vam zubi budu beli i bez odlaska stomatologu.

Foto: Gulliver/Getty

Foto: Gulliver/Getty

Pre svega trebalo prvo se informisati o tipovima boje zuba, a potom i kako uticati na njihovu promenu. Boja zuba varira od plavičasto-bele na mlečnim, do žućkasto-bele na stalnim zubima.

Do promene boje dolazi pod uticajem raznih faktora poremećaji u metabolizmu, ali i strukturi i mineralizaciji zuba, žutica kod novorođenčadi, urođene srčane mane… Prebojena zubna gleđitamni zubi nastaju i zbog dejstva pigmenata iz hrane i pića, kao i nikotina, nekih lekova,ali i usled starenja.

Trebalo bi izbegavati ili svesti na najmanju moguću meru konzumiranje soja sosa, kafe, vina i nekih čajeva. Ako bez nekih pića ne možete, pijte ih na slamku.

Pročitajte i… Kada ovo pročitate kafu više nikada nećete skuvati bez cimeta

Kliknite na sledeću stranicu… 

IZBELITE ZUBE PRIRODNIM PUTEM

Foto: Gulliver/Getty

Foto: Gulliver/Getty

Za blistav osmeh poželjno jesti povrće koje čisti zube, poput boranije, karfiola, šargarepe i celera. Mlečni proizvodi sa visokim sadržajem kalcijuma, posebno tvrdi sirevi jer uklanjaju čestice hrane, pomažu da zubi budu zdravi i beli. Osim toga, ovakva hrana sadrži mlečnu kiselinu koja sprečava propadanje zuba.

Prirodnim putem zube možete izbeleti korom od limuna, korom od banane, jagodama, jabukama i jabukovim sirćem.

BLAGODETI VOĆA

Trljanje zuba limunovom korom čiste se naslage od kamenca i izbeljuje njihova površina. Međutim, u tome ne treba preterivati jer se čestom upotrebom limuna može itekako oštetiti zubna gled. Ovu metodu primenjujte najviše jednom mesečno.

Unutrašnjim delom kore od banane istrljajte zube jednom ili dva puta dnevno, po nekoliko minuta. Efekat je vidljiv već za desetak dan nakon primene ove prirodne metode.

Jagode bi trebalo izgnječiti, a zatim dobro istrljati zube, to će ih ojačati i izbeliti.

Jabuke sadrže kiseline koje će na prirodan način skinuti mrlje sa zuba i tako održati njihovu belinu. Upravo zbog toga, umesto čokolada i čipsa, grickajte kolutiče od ovog voća.

I jabukovo sirće uklanja mrlje na zubima, pa ga možete koristiti umesto sredstva za ispiranja usta nekoliko dana.

Pročitajte i… Zbog čega bi i vi trebalo da držite limun u svojoj dnevnoj sobi?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: