Kako da poboljšate zdravlje za samo 60 sekundi!

Uprkos prebukiranom dnevnom rasporedu, za samo jedan minut, možete učiniti dosta toga za svoje zdravlje!

by | 25 maja, 2021

Imate minut? Sjajno! Imamo divne vesti za vas! Naime, uprkos tome što je većina nas toliko preokupirana obavezama u toku dana, moguće je da uradimo mnogo toga za naše zdravlje i to za samo 60 sekundi. Evo o čemu se radi.

Poboljšajte zdravlje za minut: Trikovi i saveti

  1. Odmah nakon buđenja popijte čašu vode. Ovo je sjajan način da započnete dan, jer će voda razbuditi vaše telo i sprečiti dehidrataciju u toku dana.
  2. U svoj jutarnji obrok (smuti, jogurt ili kašu) dodajte semenke. One su bogate proteinima, a konzumiranje belančevina pre podne održava nivo šećera u krvi u toku dana, sprečava napade gladi i promene raspoloženja.
  3. Pre konzmiranja ugljenih hidrata (hleba, testenine), poprskajte ih s malo maslinovog ulja ili sirćeta. Na taj način, umanjićete glikemijski indeks obroka, a samim tim, izbalansiraćete i nivo šećera u krvi.
  4. Nemate vremena za vežbanje? Ujutro uradite seriju čučnjeva u trajanju od minut. Pored toga što ćete ojačati mišiće, kolena i kosti, bićete poletniji i energičniji. (Pročitajte i… Zbog ovih grešaka, čučnjevi neće biti učinkoviti)
  5. Nanesite kremu za sunčanje na lice i zaštitite kožu od štetnog UV zračenja.
  6. Ne zaboravite da kremu za sunčanje nanesete i na manje očigledne delove tela – zadnji deo ruku, vrat i uši. Na tim mestima se često javlja kancer kože.
  7. Dišite duboko! Izdvojte minut ujutro, sedite i zaboravite na sve brige. Duboko dišite na nos, i izdišite na usta. Disanje pomaže da se umirimo i lakše borimo sa stresom.
  8. Dok sedite za kompjuterom na poslu, izdvojte minut da vežbate leđa. Ispravite se i pogurajte ramena unazad i nadole. Zadržite pet sekundi, pa ih gurnite napred. Ponavljajte 60 sekundi.
  9. Pregledajte grudi! Jednom mesečno, nakon tuširanja, stanite pred ogledalo i podignite ruku. Opipajte predeo oko grudi i pazuha.
lepotaizdravlje.rsFotografierende via Pexels

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.