Kako da se u tri koraka oslobodite stresa

by | 14 juna, 2018

Žurba, kašnjenje, celodnevna jurnjava…tako uglavnom danas izgleda život modernog čoveka. A protiv stresa, te najčešće bolesti savremenog doba, svako se bori na svoj način. Popularni zen bloger Leo Babauta savetuje sve one kojima većina dana u nedelji izgleda ovako da, prve svega, promene način svog razmišljanja. Evo i na koji način:

Posvetite se jednom poslu Ne prihvatajte se više stvari istovremeno, već radite jednu po jednu i svakoj se posvetite. Lista obaveza i tako nema kraja, samo se dopunjuje. Zato odložite sledeću, a onoj na kojoj trenutno radite posvetite se maksimalno, stopite se sa njom – neka ona postane ceo vaš univerzum.

Prestanite sa idealizacijom Strah od neuspeha, strah da nećemo biti voljeni, da nismo dovoljno dobri, da ćemo biti ostavljeni… Strah, strah, strah… A strah proizvodi stres. U glavi imamo sliku uspešnog i najsavršenijeg sebe, a kad shvatimo da je to nemoguće, onda smo povređeni. Umesto da nanosimo sebi bol, prihvatimo neizvesnost i, za promenu, verujmo da će sve biti dobro.

Prihvatite okolinu sa osmehom Kad se drugi ne ponašaju onako kako mi mislimo da bi trebalo, uznemirimo se. Umesto da na to gledamo kao na nešto uznemiravajuće, hajde da pokušamo da prihvatimo svoju okolinu onakvom kakva jeste, jer ćemo jedino tako prepoznati u njima deo sebe, u potrazi za srećom, u borbi za sreću. Jer, drugi se ponašaju baš kao i mi – onako kako misle da treba, rade najbolje što umeju. Zato prihvatite druge od srca i uživajmo u vremenu provedenom sa njima.

Pročitajte i … Najsrećniji čovek na svetu daje recept za – sreću! Svaka reč ima smisla…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.