Imate li svoj omiljeni kristal?

by | 4 juna, 2020
Kristali, Lepota i zdravlje

Svojom neobičnom lepotom kristali oduševljavaju ljude već vekovima. Davno je utvrđeno da su oni mnogo više od običnog kamenja, te da utiču na energiju onog ko ih poseduje. Naziv kristal potiče od grčke reči κρύσταλλος, što znači čisti led. Ovaj naziv ukazuje na njegove glavne karakteristike – prozirnost i specifičnu strukturu. Jedinstvenost svakog kristala jeste ono što ih čini tako posebnim. Svaki kristal ima različitu energiju i vibraciju, pa drugačije utiče na onog ko ga nosi. (Pročitaj: Feng shui: 3 stvari koje blokiraju pozitivnu energiju)

Zahvaljujući činjenici da ne samo što daju nego i primaju energiju, kristale je moguće programirati. Zbog toga, svoju primenu imaju ne samo kao energetski saveznik ljudi već i u savremenoj tehnologiji (ugrađuju se u satove, televizore, mobilne telefone…).

U prirodi se može naći veoma veliki broj različitih vrsta kristala. Ipak, treba imati u vidu da nije svaka vrsta dobra za prevazilaženje svakog problema. Uz ahat ćete lakše ostvariti svoje finansijske planove, uz gorski kristal ojačaćete imunitet, dok će citrin obezbediti smirenost i mudrost. Rozenkvarc je poznat i kao kamen ljubavi, dok sunčev kamen uspešno odbija negativnu energiju. (Pročitaj: Prevaziđite strah od odbijanja, nije tragedija jedan ljubavni neuspeh)

Kristali, Lepota i zdravlje

Kristali deluju nežno, ali su veoma moćni

Kristali imaju svoju jedinstvenu energiju

Pre kupovine kristala, razmislite o tome koju životnu sferu želite da poboljšate. Muči vas stres ili ste neodlučni? Kupite dimni kvarc. Želite da probudite svoju kreativnost? Odaberite malahit. Tigrovo oko pomoći će vam da bolje razumete uzročno-posledične odnose. (Pročitaj: Odlažete li svoje obaveze za kasnije? Ova navika negativno utiče na kvalitet vašeg života)

Ponekad je najbolje da pojedine odluke prepustiti svojoj intuiciji. Stručnjaci kažu da se odgovarajući kristal prepoznaje po tome što lepo leže u ruku i stvara osećaj topline. Pravilno odabrani kristal koji stoji u spavaćoj sobi može obezbediti miran san. Ukoliko vam pruža osećaj spokoja i sigurnosti, možete ga nositi i u džepu, blizu tela.

Kristali, Lepota i zdravlje

Pri odabiru kamena, vodite se intuicijom

Nakon kupovine, kristal treba očistiti od energija svih onih koji su ga dodirivali. Čišćenje je vrlo jednostavno. Dovoljno je kamen ostaviti pod mlazom vode i nakon pet minuta – spreman je da ojača vašu energiju. Energiju kristala povremeno treba uskladiti s energijom kosmosa. Najveći broj kristala može se napuniti sunčevom energijom, dok se ostali mogu staviti u morsku so.

Kristali, Lepota i zdravlje

Svakodnevno nošenje kristalnog nakita pomoći će vam da dođete do svog cilja

Mnogi kristali su, zahvaljujući svojim predivnim bojama, idealni za izradu nakita. Ametist, rozenkvarc i tirkiz najčešće se ugrađuju u prstenje ili ogrlice. Kad pronađete kristal koji vam odgovara, odnesite ga u juvelirnicu, gde će od njega stvoriti vaš novi, omiljeni komad nakita. U to da li kristal utiče na vašu energiju – uverićete se vrlo brzo. (Pročitaj: Nakit za proleće 2020 – Ukrasite svaki deo tela)

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.