Da li postoji idealan emotivni partner za mene? Pitanje koje muči žene, a na koje stručnjaci daju odgovor

by | 14 septembra, 2016

Šta ti misliš? Da li smatraš da postoji? Recimo da postoji tvoja srodna duša, kako bi ona izledala? Koje kvalitete bi posedovala? Kako bi te volela? Kako bi znala da je to tvoja srodna duša? Po čemu bi se on razlikovao od ostalih dušica?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priredila: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

Često dobijam krtike kada kažem: „Tražite za sebe idealnog emotivnog partnera“. Kažu mi: „Idealan ne postoji, to je mit“. Ja ih pogledam i potvrdno klimnem glavom. Tu se naša komunikacija završava, jer one nemaju smelost da za sebe traže ono najbolje, onog idealnog.

Pojam idealnog se razlikuje od osobe do osobe, ali nije li istina da svaka žudi upravo za njim? Onda kako da pronađemo, prepoznamo i uživamo u gospodinu Idealnom!!!

Pronađi me

Šta tražimo? Kako on izgleda? Šta njega čini? Dakle na nama je da znamo šta tražimo. Da biramo ne od ponuđenog već iz svoje želje. Napravite listu sa detaljnim opisom njega:

– fizički izgled
– karakterne osobine
– vrline
– mane

Pročitajte i… Life coach savetuje: Isprobajte tehnike posle kojih više nećete brinuti ni o čemu!

Da, gospodin Idealni upravo je kreiran, to je ono što se zaista želi. To je onaj pravi srodna duša. Ono što bi trebalo imati na umu je da i on upravo sada traži svoju idealnu polovinu ili ti vas. Da i on ima svoju viziju sa pojmom šta želi za sebe. Sada kada znate šta tražite samo napred, ne pristajte na ništa manje od toga, jer ćete biti nezadovoljne.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Prepoznaj me

Ako nešto postoji može se i naći. Zato valja usmeriti sebe na ona mesta gde ON pripada. Na osnovu navedenog možete pretpostaviti njegova interesovanja, njegovo kretanje. Dakle, uskladite se sa njim. Imajte misiju „prepoznaj me“. Na vama je taj prvi korak da mu se približite. Tokom poznanstva budite smirene, nemojte da ga preplašite rečima „ti i taj, ti si moj idealni“. Zamislite sebe da vam neko tako priđe i obasipa takvim rečima.
Vi znate, sada samo polako sa verom da ste se pronašli.

Uživajmo zajedno

Vezu čine dve osobe. Gradite na iskrenosti, svaka igrica tipa „da ga naučim pameti“ dovodi do toga da vi sami gubite. Muški mozak drugačije razmišlja, on deluje na osnovu racionlanog, te sve apstraktne igrice padaju u vodu. Ako želite više od njega, a vi mu to i recite, ali na način da ga ne povredite kao ličnost! Takođe budite spremne da ako tražite budete spremne i da date. To je osnova zdrave veze.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Da li postoji idealni emotivni partner? Urađena anketa, a ovo su najčešći odgovori!

– da na Instagramu, tamo se može naći
– u svakom romanu
– da, ali ne za mene
– ne, ne postoji takav

Ako ste se prepoznali u ovim izajavama ili mislite slično potražite drugo mišljenje, jer možda je ovakav stav upravo razlog što za sebe uzimate mrvice i gradite veze sa kojima niste zadovoljne!

Pročitajte i… Evo tehnike koja će vam pomoći da dostignete harmoniju u životuNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.