Kako da ohrabrite sebe u teškim trenucima

by | 21 marta, 2020
svezina devojka lepota

Svesni smo da su dani pred nama potpuno drugačij od onoga što smo od proleća očekivali. Možda vam se čini da to nije fer, možda ste ljuti i zabrinuti, ali postoji način da ohrabrite sebe u teškim trenucima.

Pred vama su citati koji će vam pomoći da razmišljate pozitivnije, da ne gubite nadu, shvatite da je život lep i ohrabrite sebe u teškim trenucima:

  • Šta god radio, nikada se ne vraćaj onome što te je slomilo.
  • Kada ti se čini da nemaš na čemu biti zahvalan, proveri svoj puls.
  • Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.
  • Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči
  • Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.
  • Svaki dan je nova prilika da promeniš svoj život.
  • Život ne mora da bude savršen da bi bio predivan.
  • Ono najgore što ti se desi u životu naučiće te da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Kada vas se učini da život nije pravedan, primenite neki od sledećih saveta i shvatićete koliko je malo potrebno za sreću. 

Ohrabrite sebe, odustajanje nije opcija u životu

U teškim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez problema i poteškoća na koje nailazite nikada ne biste ništa naučili i odrasli. Samo biste postojali sa stalnim osećajem dosade i stagnacije. Prepreke nas čine živima, podstiču nas na promene,

Ohrabrite sebe, prihvatite promene

Često se plašimo promena i time svoj život činimo komplikovanim. Promene su nam potrebne , jer nam pomažu da se razvijamo i učimo važne lekcije. One nisu ponekad ni lake ni lepe, ali u tome i jeste njihova važnost. Najbolje stvari u životu dese nam se kada smo na samom raskršću, ne vidimo ništa lepo i mislimo da neće biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokaže kojim putem treba da idete dalje.

raskrsce devojka zdravlje

 

Ohrabrite sebe, setite se da uvek imate izbor

Vi u svakom trenutku kontrolišete sopstveni život. Nikakve sile ne odlučuju o tome šta ćete raditi, gde ćete da živite i kako ćete se ponašati. Sve je u vašim rukama i ne plašite se te odgovornosti. Kada se osećate slomljeno, to znači da morate da donosite bolje odluke za sebe. Svako zaslužuje da bude srećan, samo je ponekad potrebno vreme da tu sreću pronađete.

Ohrabrite sebe, bol ne traje zauvek

Ako bi bol trajao zauvek, ne bismo znali šta je to sreća. Moramo da upoznamo tugu da bismo osećali sreću. Pustite negativne osećaje da prođu kroz vas, jer što im se više odupirete to će duže živeti u vama. Prigrlite svoju bol, zahvalite joj što vas je naučila vredne lekcije, jer posle bola dolazi sreća.

srecna devojka lepota

Ohrabrite sebe, mislite na lepo

Često kada se osećamo slomljeno, koncentrišemo se samo na ono loše u životu umesto na ono dobro. Ako pažnju usredsredite samo na loše, loše ćete i privlačiti. Mnoge studije zaključile su da ljudi koji su zahvalni imaju bolje odnose s drugim ljudima, boljeg su zdravlja, imaju optimističnije poglede na život.

Foto: Guliver/GettyNajnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.