Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim…

by | 28 decembra, 2016

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Moderno vreme donelo nam je televizore u boji, snagu kompjutera u mobilnom telefonu veličine dlana, nova saznanja na klik, ali i samoću koja kao kolera vlada današnjicom. Pa tako danas imamo sve više ne samo fizički samih ljudi, već u duši usamljenih. Možete imati mnogo novca, sve što poželite, kuću iz snova, puno prijatelja i veliku familiju, a opet da budete usamljeni.

Samoća nam je postala zamena za doručak.

Za sve protiv čega želimo da se borimo imamo i metode kojima se borimo. Usamljeni ljudi najčešće posegnu za pogrešnim metodama misleći da će na taj način uspeti da izbegnu tu grozotu zvanu – samoća, a da li će? Neće.

Koliko puta vam se desilo, ili znate nekoga kome se desilo, da ste pokušali da samoću savladate namernim, namenskim odlaskom među ljude? Koliko puta ste se i nakon velike žurke, dobrog izlaska, rođendana ipak vratile kući sa svojom vodiljom na S? Mnogo, sigurna sam, jer sam i sama bila u tome.

A photo posted by El chulo… (@__rnst__) on

Koliko puta ste otkrile novi hobi, zanimaciju, kurs jezika, ili već neko drugo sredstvo kojim ćete zakupirati svoje vreme u nadi da nećete osetiti usamljenost? I šta se na kraju desilo? Propustili ste jedan čas, ili ste u nekoj drugoj prilici ostali sami sa svvojim glasnim mislima, i ponovo osvestili da je vaše drugo ja tu i da je glasnije od tišine.

Koliko puta ste započeli čitanje literature koja vas izuzetno zanima, ili maratonsko gledanje omiljene serije ili filma? Ali nakon odjave špice shvatile da nisu glavni glumci i vi jedini u toj sobi, tu je i samoća.

Jednom je moj omiljeni pesnik Mika Antić, rekao: „Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da izdržiš samoću“. Čitajući ove njegove reči, po ko zna koji put, ovog mi je kliknulo. Tada sam donela odluku da svoju samoću prigrlim, a isto savetujem i vama.

Pročitajte i… Saznala sam zašto muškarci odustaju od velike ljubavi…

Ako mene pitate, sada iz iskustva znam, samoća oživljava. U samoći učimo kako da se oslonimo samo na sebe. Samoća nas čini jačima i boljima. Kada se jednom obratite svojoj samoći i kažete joj „hajde da budemo prijatelji“, tada vas i vaša samoća prihvati i prestane da vam stvara nemir, anksioznost, uznemirenost i netrpeljivost. Tada počnete da uživate daleko više u svojim osamljenim trenucima, nego u partiju sa 100 zvanica. Počnete da cenite trenutak tišine koji je u današnjem svetu potcenjen!


 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

3 reagovanja na “Sama i u gomili ljudi! Sigurno znate o čemu govorim…”

  1. Beba kaže:

    Kazu da nije dokolica za svakoga! U ovom slucaju se ne radi o klasicnom dokolicarenju, vec kada covek oseca da je toliko sam da tu samocu oseca na svojim plecima!

  2. Dragana kaže:

    Bolje je biti sam nego u losem drustvu. Nekada je i samoca dobar prijatelj.

  3. Milja kaže:

    Mika Antic je ovom recenicom rekao sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.