Porođaj – Plašim se, radujem se, da li ću moći, šta ako…

Vaš lekar će vam odgovoriti na većinu ovih pitanja, ali strepnju je teško ukrotiti i ona nastavlja da tinja negde u podsvesti

by | 1 septembra, 2020

U saradnji s kompanijom Libresse poveli smo vas na jedno posebno putovanje: kroz priče o kojima se ne priča, a koje vas muče i grizu toliko da želite da na sav glas vičete.

A to je naša želja – da kroz akciju #pričeiznutra čujemo sve vaše priče, da se oslobodite pritiska i tenzije, da zajedno sa nama srušite tabue i budete slobodne!

Ovoga puta pred nama je tema koja većini žena u jednom trenutku postaje istovremena radost, ali i najveći strah – porođaj.

U trenucima kada po prvi put shvatate da će te za devet meseci postati majka u vama se rađa radost, osećanje koje mnoge žene opisuju kao novu dimenziju života, nešto što do tog momenta nisu iskusile.

Porođaj – iščekivanje, radost i strah

 

porođaj

Euforija je prvi osećaj, ali kako u vama raste novi život, biće kojem ste podarile deo sebe, tako se u pozadini javljaju i pitanja.

Hormoni kreću da “divljaju”, a vaše telo počinje da se menja. Smenjuju se časovi smeha, s časovima u kojima ste popuno van sebe od brige.

Porođaj – da li će sve biti u redu? Kako se prpremiti za porođaj? Da li izabrati prirodan ili se odlučiti za carski rez? Da li će sve proteći u najboljem redu ili će biti komplikacija?

porođaj

Vaš lekar će vam odgovoriti na većinu ovih pitanja, ali strepnju je teško ukrotiti i ona nastavlja da tinja negde u podsvesti.

Još veću zabunu će uneti mame, tetke, prijateljice… koje će vam reći da nema mesta panici, ali ne zaboravite, sve one govore s vremenskom distancom – nakon što su prošle porođaj i njihove bebe su postale velike.

#pričeiznutra – vaše pravo da podelite priču koja vas tišti i muči

Zato vas pozivamo da nam pišete putem mejla [email protected] (subject: Za #pričeiznutra) i pošaljete svoju priču. Podelite sa nama svoje nedavno iskustvo porođaja (ili zakažete razgovor s novinarkom) ali nam pišete i o problemima kroz koje prolazite.

Porođaj – milion pitanja, ali koji je odgovor pravi?

Na ovaj način ćete prvenstveno pomoći sebi, ali se i povezati sa drugim ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji.
Vaše priče biće objavljene u jednom od brojeva našeg magazina, kao i na našem portalu lepotaizdravlje.rs.
Poštovaćemo vašu privatnost, ali i vašu iskrenost i potrebu da najzad iskažete ono što vas muči, barem na ovaj način.

porođaj

Lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.