Sajberuvce: Vladimir Klasan šampion crno-belog sveta

by | 7 marta, 2017

Svi volimo pozitivne priče o osobama oštećenog sluha koje su postigle nešto izuzetno. To nam daje nadu da će možda, jednog dana, i naše dete postići isto. Pozitivne ljudske priče i životni uspesi odraslih koji ne čuju dobro, motivišu nas i snaže da nastavimo dalje i da nastavimo da verujemo u svoju decu. Danas Vam donosimo jednu takvu priču, priču o Vladimiru Klasanu.

Foto: Sajberuvce

sajberuvce: Kakav je osećaj – biti šampion sveta?

VLADIMIR KLASAN: U oktobru 2012. godine održano je pojedinačno prvenstvo sveta u šahu za gluve i nagluve osobe. Domaćin šampionata bila je Alma Ata, najveći grad dalekog Kazahstana. Nakon uzbudljivih 11 kola uspeo sam prvi proći kroz cilj i tako osvojiti titulu svetskog prvaka! Ovaj uspeh je ispunjenje mog životnog sna i kruna moje šahovske karijere. Automatski mi je priznata titula internacionalnog majstora, koja je po snazi odmah iza najvišeg zvanja u sahu – titule velemajstora.

Pored svetske titule imam bronzu sa prethodnog šampionata u Švajcarskoj 2008. Godine. Prvak Srbije za invalide sam bio šest godina zaredom, pet puta sam predstavljao reprezentaciju sveta gluvih na šahovskim Olimpijadama, dugo vremena sam bio treći na svetskoj rang listi, igrao sam na mnogim međunarodnim takmičenjima….

sajberuvce: I, šta sad – kada je životni san ostvaren i šahovska kruna osvojena? Ima li se gde dalje?

VLADIMIR KLASAN: Što se tiče planova, u julu ove godine (2017.) se održava evropsko prvenstvo u Švedskoj. Želeo bih osvojiti medalju, da bih mogao konkurisati za stipendiju koja bi mi pomogla u daljem šahovskom razvoju. Takođe ću učestvovati na nekoliko međunarodnih turnira ove godine. Velika želja mi je da osvojim zlato sa reprezentacijom Srbije na ekipnom šampionatu sveta iduće godine u Mančesteru, i da postanem najbolji rejtingovani igrač na planeti, što smatram da nije daleko. Neće biti lako, ali ne bih sve ovo postigao da nisam bio uporan!

Ostatak teksta pročitajte OVDE.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.