Superlak test sa kašikom pokazaće vam da li patite od hroničnog umora

by | 24 novembra, 2016
devojka zeva

Da li vas je savremeni tempo života umorio, da li vam crpi energiju i „krade“ elan? Da li ste hronično neispavani, čak i ako zapravo spavate sasvim dovoljno? Kašiku u ruke i brzo ćete saznati odgovor!

devojka zeva

Guliver/Getty Images

Zapravo, čini nam se da su iscrpljenost i umor najveće bolesti modernog doba, a često smo žrtve istih.

Naše telo se iz dana u dan sve više navikava na stanje umora, pa više ne možemo ni da prepoznamo simptome hronične iscrpljenosti, već ga pripisujemo uobičajenim dnevnim osećajima.

No, postoji prilično jednostavan i pomalo čudan test koji će vam pokazati da li vam treba hitan odmor i pauza, kako stres ne bi uzeo danak. Ili je možda, ipak, sve u najboljem redu i nivo vaše vitalnosti je baš kakav treba da bude!

Pročitajte i… Znate li koliko strašno štetite svom mozgu kada proveravate telefon noću?

Kliknite na sledeću stranicu… 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Sve što treba da uradite je da napraviti kratak popodnevni predah, zavalite se u krevet ili na sofu, i spremite jedan lonac i jednu kašiku.

Uzmite kašiku u ruke i dok ležite držite je tačno iznad lonca. Zatim, zapamtite vreme kada ste legli, zatvorite oči i pokušajte da zaspite.

Kada zaspite, mišići će se opustiti, kašika će vam, naravno, ispasti iz ruke u lonac, što će proizvesti buku i probuditi se.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ako ste se probudili u roku od 5 minuta nakon što ste legli, budite sigurni da patite od hronične neispavanosti. Ukoliko je reč o 10 minuta to je znak da situacija nije alarmantna, dok je 15 i više minuta pokazatelj da spavate tačno onoliko koliko treba.

Znamo da sve ovo zvuči gotovo bizarno, ali je sigurna metoda koja otkriva da li vaše telo ima dovoljno sna, koji je neophodan za kvalitet života, ali i zdravlje čitavog organizma.

Pročitajte i… Šta u vašem telu nije kako treba pokazaće vreme u koje se budite


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi:

2 reagovanja na “Superlak test sa kašikom pokazaće vam da li patite od hroničnog umora”

  1. Beba kaže:

    Uh, kako dobro!!! Divan tekst. Ovi najprakticniji savetu nemaju cenu!!!

  2. Milja kaže:

    Ne verujem nesto u ovaj test.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.