Prvi Sajam alergija u Srbiji: Besplatni pregledi alergologa, pulmologa, dermatovenerologa

by | 18 maja, 2022
sajam alerggija

 Prvi Sajam alergija pod sloganom Alergični na sve – osim na ljubav, koji organizuje Udruženje pacijenata Alergija i ja održaće se u subotu 21. maja od 11 do 15 sati kod Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće u Beogradu.

Pored druženja, pacijenti i nedijagnostikovani pacijenti imaće priliku da obave besplatne preglede specijalista iz ove oblasti – alergologa, pulomologa, dermatovenerologa. Takođe će moći da se posavetuju sa nutricionistom oko ishrane i nauče kako se prave kolači bez alergena. Tokom Sajma biće organizovani i razni drugi sadržaji za roditelje sa decom sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alergijaija.com (@alergija_i_ja)

– Alergični na SVE – osim na ljubav slogan je prvog sajma alergija koji se održava u našoj zemlji povodom obeležavanja meseca alergija u maju. Da je zdravlje na prvom mestu osetili smo u toku pandemije, a da je epidemija alergijskih oboljenja zapostavljena osetili smo na sopstvenoj koži – kaže Snežana Šundić Vardić, predsednica nacionalnog udruženja Alergija i ja i dodaje:

– Cilj ove manifestacije je razvoj svesti o alergijskim oboljenjima, pomoć i podrška pacijentima sa alergijama, čime se udruženje posvećeno bavi već pune četiri godine. Diskriminacija i poteškoće u svakodnevnom funkcionisanju realnost su osoba s alergijama, a posebno porodica s decom s alergijama. Želimo da se to promeni. Na Sajmu smo obezbedili besplatne preglede alergologa, pulmologa, dermatovenerologa, savete nutricioniste, kao i radionice za decu sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.

Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu www.alergijaija.com.

Pročitajte i… Alergijski rinitis – kako da se izborite protiv upornih simptoma

triocean / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.