Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Šta uzrokuje otok na polnom organu?

by | 30 maja, 2016

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

P: Poštovani doktore, već izvesno vreme na penisu mi se nalazi kao neka vrsta čira. To je jednom bilo, pa se povuklo i nakon izvesnog perioda opet se vratilo i sada je konstantno tu. Jednom sam bio kod urologa i rekao je da je to u redu, ali ovo me strašno iritira. Ne znam da li sam umislio, ali kao da imam neku neprijatnost, a povremeno i peckanje i neki neobjašnjivi tupi bol u penisu, koji me visš nervira i iritira nego što me boli, Takođe, čini mi se da ovo utiče i na smanjenu potenciju. Da li može i to da bude uzrok? To ni sam ne mogu da objasnim. O čemu bi moglo da se radi? Hvala unapred na odgovoru.
O: Poštovani, što se tiče „čira“, ne bi bilo naodmet da vas pregleda dermatovenerlog i da se utvrdi tačna dijagnoza i terapija. Peckanje u kanalu je najbolje isključiti uzimanjem briseva, a verovatno je opterećenost problemima u toj „regiji“ uzrok smanjene potencije, posebno ako imate normalne jutarnje erekcije.
S poštovanjem, dr Nebojša Jeremić, urolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

P: Poštovani, kod levog testisa dosta dugo imam nešto što mogu da napipam, a na desnom toga nema. Nije u pitanju neka čvrsta masa, već je pomalo “ljigava”, da tako kažem. Imam je oduvek, možda čak i od rođenja i nikad mi nije smetalo u vidu bolova ili bilo čega sličnog. Ipak, malo sam uplašen jer ne znam da li je to normalno i da li je opasno? Molim za vaše mišljenje i savet. Hvala unapred.
O: Poštovani, moguće je da je u pitanju najobičnija cista dela testisa, ali jedini način da se utvrdi o čemu se radi je ultrazvučni pregled testisa.
S poštovanjem, dr Nebojša Jeremić, urolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.