Saveti holivudskih zvezda za lečenje mamurluka

by | decembar 14, 2015

Osim po bogatoj trpezi i mnoštvu ukusnih poslastica, slave i božićni i novogodišnji praznici koji su pred nama, poznati su i po mamurluku. Sigurno vam se nakada dogodilo da vas dobra praznična atmosfera „ponese“ te da preterate sa alkoholom. Nezgodna posledica usled više popijenih „čašica“ nego što je trebalo, jeste mamurluk koji vam sutradan ne da mira. 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Mamurluk je jedan od najvećih neprijatelja dobrog provoda, a na njega nisu imune ni svetske zvezde, a evo nekoliko trikova koje oni primenjuju u tim neprijatnim situacijama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Gvinet Paltrou
Poznata glumica kao najbolji lek protiv mamurluka preporučuje toplu kupku.
„Neka voda bude vruća onoliko koliko možete da izdržite, a dodajte joj gorku so i sodu bikarbonu. Leškarite u njoj oko dvadeset minuta, a potom se jedan minut tuširajte ledeno hladnom vodom! Potom se vratite u toplu kupku i uživajte u njoj sve dok se ne ugrejete. Nakon toga, jedan minut tuširajte se hladnom vodom“, savetuje Gvinet koja ima još jedan neobičan lek za ovu nezgodnu ppojavu – „Bladi Meri“. „Tradicionalna sam i najbolji lek za mamurluk je ‘Bladi Meri’. Pogotovo dobro deluje meksička verzija tog koktela. Možda takav način lečenja i nije najzdraviji, ali deluje što je i najbitnije“, objašnjava Gvinet.

Kako mamurluk leče i druge svetske zvezde pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Džulija Roberts
„Zgodna žena“ otkrila je i svoju tajnu kako leči mamurluk. „Tajna je sledeća: pronađite ravnotežu između šampanjca i soka od šargarepe. Meni to definitivno pomaže“, kaže glumica. 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ernest Hemingvej
Slavni pisac imao je mnoštvo neobičnih „lekova“ za mamurluk, a glavni sastojak u svima njima bio je – alkohol! Jedan takav koktel bio je kombinacija piva i soka od paradajza. Drugi se zvao po njegovoj priči “Smrt u podne” i sastojao se od absinta i šampanjca. Recept za treći koktel izgledao je ovako: lomljeni led, malo Angostura bitera, đus i izrendana kora lajma, i mnogo džina. Kod svakog od njih presudno je bilo tačno odrediti meru, a trebalo ih je ispijati polako.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Kejt Vinslet
Glumica je jednom prilikom izjavila da joj posle burne noći najviše prija da pojede kobasicu i sendvič sa slaninom. Pored toga, ona savetuje i sok od pomorandže, kao i zaslađen čaj. Prema njenim rečima ova kombinacija će vas „dići iz mrtvih“. „Sve to obično odnesem u krevet, gde odspavam nakon jela, a potom se usmerim pravo ka tušu, kako bih se zaista probudila“, savetuje Kejt.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Rene Zelveger
I Rene, poput Kejt, ne izbegava jaku hranu dok je mamurna. „Tradicionalni engleski doručak je idealan za lečenje mamurluka, baš kao i pasulj i hleb. Meni ovakva hrana pomaže“, izjavila je Rene.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Robert Mičam
Američki glumac Robert Mičam preporučivao je koktel “The Ramos Gin Fizz”, posle kojeg nema mamurluka. Pričalo se da mu je Frenk Sinatra bio veoma zahvalan što mu je otkrio ovaj „lek“. Ovaj koktel sadrži džin, sok od limuna, belance, šećer, vodicu narandžinog cveta i mineralna voda. 

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Pink
Pevačica se služi starim proverenim trikom poznatim kao „klin se klinom izbija“. „Popijte pivo što je pre moguće! Ja sam, inače, nekada mogla da popijem i čitavu flašu vina i da ne budem mamurna. Sada pak nakon dve čaše imam glavobolju“, rekla je Pink.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Kameron Dijaz
Poznata holivudska glumica rukovodi se istim pravilom kao i Pink. „Ja pojedem „Egg McMuffin“ i popijem pivo. Neophodno je da pijete alkoholno piće kojim ste se i uvalili u tu nevolju, jer klin se klinom izbija“, kaže Kameron.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Kejt Hadson
Glumica savetuje da se mamurluk najbolje leči uz pomoć paradajz soka, voća i avokada. „Ja ću, kada sam mamurna, popiti što više soka od paradajza, vitamina, jesti sveže voće i, obavezno, avokado“, kaže Kejt.

Tagovi: