SILIKONSKI IMPLANTATI

by | 14 januara, 2010

Jedna od najpopularnijih hirurških metoda plastične hirurgije je svakako uvećanje grudi i korekcija položaja dojki primenom silikonskih implantata (ugradnja silikona).


Silikonski implantati su građeni od kesice koja je ispunjena želatinoznim ili tečnim sadržajem i silikonskog su porekla. Osim silikonom ispunjenih implantata, danas se najviše koriste implantati koji u silikonskoj kesici umesto silikonskog gela (želatina), sadrže fiziološki rastvor. Oblik ili profil implantata može biti niski, srednji, visok ili forma kapi. Izbor profila implantata zavisi od građe pacijenta i željenog oblika dojke.

 

Primena silikonskih implantata datira od 60-ih godina prošlog veka, od kada su milioni pacijentkinja ugradile ove implantate.

 

Silikonski implantati su mekani i ne mogu se otkriti dodirom ili pritiskom na dojku. Takođe je značajno napomenuti da pacijentkinja nakon intervencije može da doji dete i da je dojka dostupna svim medicinskim pretragama jer se implantat nalazi ispod mlečne žlezde ili ispod grudnog mišića. Tako povećane grudi dobijaju normalan i neupadljiv oblik. Grudi zadržavaju svoju zategnutost, a imaju i pokretljivost normalnih i dobro razvijenih grudi.

 

Skretanje od normalnog. Operativne indikacije su raznovrsne, od nerazvijenih i malenih grudi, različitih asimetrija grudi, urođenih anomalija grudi do rekonstruktivne hirurgije grudi.

 

Godine starosti pacijenta za ovaj zahvat je od 18. godine života (izuzetno retko ranije uz pismenu saglasnost roditelja), posle potpunog razvoja dojki. Operacijom se koriguje volumen, oblik, kao i položaj dojki primenom implantata punjenih silikonskim gelom, fiziološkim rastvorom različitog oblika i veličine. Da bi rezultat bio potpun, neophodno je brižljivo planiranje rezova, upotreba adekvatnih proteza po obliku i dimenzijama, kao i dodatne manipulacije postojećim tkivom da bi se istakli određeni predeli i detalji u skladu sa željama pacijenta.

 PREDSTAVLJAMO:

DE plastic surgery

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.